Hoe onderhoud je een waxjas?

Er zijn altijd veel vragen over de beste methode om een waxjas te onderhouden en in deze blog lees je precies welke handelingen hiervoor nodig zijn om het goed te doen.

In de afgelopen jaren zijn waxjassen enorm in populariteit gegroeid. Dit is begrijpelijk want een waxjas oogt stijlvol en draagt praktisch. Een waxjas wordt vaak gecombineerd met outdoorlaarzen tijdens diverse outdooractiviteiten zoals wandelen en paarrijden.

De buitenste laag van gewaxte jassen is gemaakt van 100% katoen, dit katoen is behandeld met een speciale waxcoating die functioneert als een beschermende barrière tegen wind en water, terwijl de stock toch ademend blijft.

De juiste manier om te wassen

Om vele jaren plezier uit je waxjas te halen, moet je het wat zorg en aandacht geven. Ten eerste adviseren wij om waxjassen niet chemisch te laten reinigen, het chemische proces kan de stof onherstelbaar beschadigen. Er is simpelweg maar één veilige manier om een ​​waxjas schoon te maken en dat is met een spons en koud water. Gebruik géén wasmachine en wasmiddelen, hierme raakt het kledingstuk permanent beschadigd.

Opnieuw waxen

Een veel voorkomende vraag is hoe vaak moet ik mijn jas opnieuw waxen? We raden aan om een waxjas jaarlijks opnieuw te waxen, maar dit is afhankelijk van hoe vaak de jas wordt gedragen en hoe deze wordt bewaard. Als de jas er niet meer nieuw uitziet dan is het tijd om de jas een nieuwe coating te geven. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

1) Gebruik een zachte borstel om al het vuil lichtjes weg te borstelen.

2) Dep de jas met een vochtige spons en koud water. Pas op dat de jas tijdens dit proces niet nat en doorweekt wordt.

3) Open het deksel van de waxcoating en doe het blik in een kom of schaal met kokend water. Laat het water de wax niet raken, je hebt alleen het water nodig om de wax te smelten. Wil je de makkelijke weg kiezen? Gebruik dan een waxspray.

4) Gebruik een spons of doek om de was in kleine, controleerbare hoeveelheden op de jas te deppen. Geef extra aandacht aan de vouwen in de manchetten en naden van de jas, deze gebieden hebben meer wax nodig om waterdicht te zijn.

5) Hang de jas bij voorkeur op in een warme ruimte zodat de wax langer gesmolten blijft en meer in het katoen kan intrekken. Zorgt dat de inwaxte jas niets anders aanraakt, leg een krant onder de jas om de overtollige wax op te vangen.

6) Laat de jas twee dagen hangen en de jas is nu klaar voor de gure weersonstandigheden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *