Hoe maak je de kamer van je dochter leuk?

Het is natuurlijk belangrijk dat je dochter een plekje in het huis heeft wat voor haar gevoel echt van haar is. Zo kan zij hier lekker spelen en voelt zij zich op haar gemak om lekker te kunnen slapen. De wensen van kinderen veranderen best snel en daarom zal de kinderslaapkamer een paar keer in je leven aangepast moeten worden. Maar hoe maak je zo’n kamer nou echt leuk voor je dochter? 

Bed 

Om te beginnen is een bed natuurlijk het belangrijkste van de slaapkamer. Je wilt lekker kunnen slapen maar het moet er natuurlijk ook leuk uitzien. Kies daarom voor een gepaste kleurencombinatie met die van de kamer van je dochter maar hier straks meer over. 

Bureau 

Het is al handig om een bureau te plaatsen i.v.m. de toekomst. Je dochter zal hoogstwaarschijnlijk naar de middelbare gaat en hierbij hoort huiswerk. Om je dochter een optimale studieplek te geven heb je wel ruimte nodig in de slaapkamer. Het is aan te raden om een zo groot mogelijk bureau te kopen (als de ruimte hiervoor geschikt is) dit werkt namelijk erg fijn. Daarnaast biedt het bureau niet alleen mogelijkheden om te studeren maar ook om bijvoorbeeld haar make-up te doen. Waarschijnlijk zal het bureau hier nog vaker voor worden gebruikt dan om te studeren maar dan heeft ze wel haar eigen vertrouwde plekje! 

Gordijnen 

Daarnaast kan je de slaapkamer erg aankleden met leuke gordijnen. Vaak wordt gekozen wat lichtere gordijnen maar wanneer je dochter nog heel klein is is het misschien leuk om gordijnen met een bepaalde print op te hangen. Kindergordijnen van veneta.com zijn erg geschikt hiervoor en daarnaast is er een ruime keus aan verschillende gordijnen.  

Kleuren 

Het kleurgebruik is ook erg belangrijk voor de kamer van je dochter. Wanneer ze nog heel jong is vind ze waarschijnlijk de echte meiden kleuren leuk zoals roze. Het gebruik van lichtere kleuren is eigenlijk beter omdat de kamer dan groter oogt maar als je echt een meisjeskamer wilt maken kun je het natuurlijk roze verven! Het voordeel is natuurlijk wel dat je gewoon weer een nieuwe laag verf erop kan smeren wanneer ze de kleur beu is.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *