Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee?

Kunststof kozijnen zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Ze zijn namelijk niet al te duur gaan over het algemeen lang mee en er zit weinig onderhoud aan. Beter kan het bijna niet klinken hé?! Daarnaast is in vergelijking met vroeger de isolatiewaarde van kunststof kozijnen ook een stuk beter geworden. Maar hoe lang gaan kunststof kozijnen nou gemiddeld mee?

Hout & Kunststof

Om te beginnen willen we even het verschil duidelijk maken tussen houten kozijnen en kunststof kozijnen. Houten kozijnen zijn namelijk iets duurder, zit meer onderhoud aan en gaan minder lang mee. Het voordeel van houten kozijnen is dat je ze wel over kan schilderen en dit kan bij kunststof niet. Het restaureren van deze kozijnen gaat dus een stuk makkelijker. In de praktijk gaan houten kozijnen ongeveer zo’n 20 á 25 jaar mee wat natuurlijk al best lang is. Maar kunststof kozijnen gooien er nog een schepje bovenop namelijk zo’n 30 jaar.

Voordelen kunststof

Zoals al eerder werd gezegd heeft kunststof een aantal voordelen ten opzichte van andere materialen. Zo is het vaak goedkoper dan andere materialen denk hierbij aan aluminium, staal en hout. Een ander voordeel is de levensduur van de kunststof kozijnen. Vaak wordt er aangegeven dat kunststof kozijnen zo’n 40-50 jaar meegaan maar in de praktijk is dit vaak niet het geval. Gemiddeld gaan ze ongeveer zo’n 30 jaar mee wat ook al aardig lang is. Een nadeel is wel dat je het lastig kan schilderen en/of restaureren. Dit kan namelijk bij hout wel en hierdoor zou je als je wil een nieuw laagje verf eroverheen kunnen smeren. Deceuninck kozijnen hebben ontzettend veel keuze en een breed assortiment in kozijnen. Daarnaast kan zo’n specialist zoals Deceuninck altijd het beste advies geven over welke kozijnen bij jou passen.

Onderhoud

De levensduur van de kozijnen staan natuurlijk ook in verband met het onderhoud dat eraan gedaan wordt. Kunststof kozijnen zijn erg onderhoudsvriendelijk maar het is wel verstandig om er eens in de zoveel tijd een doekje overheen te halen. De kozijnen krijgen anders een rommelige uitstraling en wanneer zo’n kozijn erg lang niet wordt schoongemaakt kan het vuil erin trekken en dit wil je gewoon voorkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *