Hoe kies ik de juiste badkamertegels?

Niets is moeilijker dan wand- en vloertegels kiezen voor je badkamer. De keuze aan badkamertegels is enorm. Van 3D- en XXL-tegels tot de gekste kleuren en patronen. Tegels bepalen de sfeer in uw badkamer. Daarom wilt u de juiste keuze maken. Maar welke tegelstijl kies jij? In deze blog hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

De keuze aan badkamertegels is enorm

De dagen van kleine witte badkamertegels zijn voorbij. Badkamertegels zijn er in vele soorten en maten. Technologische ontwikkelingen hebben de keuze alleen maar vergroot. Je hebt 3D tegels en tegels die niet van echt hout of beton te onderscheiden zijn. Daarnaast kun je een wandtegel ook op verschillende manieren plaatsen. 

Decor of gekleurde tegels voor extra sfeer

Weet u welke kleuren u mooi vindt? Overweeg dan ook eens mooie decoratieve tegels of een bijpassende accentkleur. De accentkleur geeft je badkamer een extra touch. Zeker als je bijvoorbeeld mozaïek of patchwork tegels op de ondergrond aanbrengt. Of het nu in de douche of achter het toilet is, deze decoratieve tegel zorgt altijd voor sfeer.

Modern uitstraling? Kies gerectificeerde tegels

Ga je voor een moderne kamer? Kies dan zeker voor gerectificeerde tegels. Dit zijn strakke, recht afgesneden tegels. U kunt ze dicht bij elkaar plaatsen op smalle voegen tussen 1,5 en 2 mm. Het leggen van gerectificeerde tegels is een precisieklus die iets langer duurt. Een perfect vlak oppervlak is vereist. Het kan verstandig zijn om het door professionals te laten doen. 

Rustig maar toch spannend tegelwerk?

Ondanks de verscheidenheid aan tegels is het mogelijk om je badkamer toch rustig te houden. Het combineren van tegels van dezelfde kleur (toon op toon) in verschillende formaten of het gebruik van verschillende installatiemethoden kan het spannend maken. Kies bijvoorbeeld voor een badkamer met strakke wandtegels en afwisselend handgevormde retro tegels in dezelfde kleur. Of kies tegels met patronen. Zeer modieuze vloeren en wanden zijn aangelegd in een visgraat.

Wat zijn goede badkamertegels?

Badkamertegels zijn er in verschillende kwaliteits- en prijsniveaus. Wij raden de https://www.douche-concurrent.nl/tegels aan. Deze tegels zijn van goede kwaliteit en daarnaast betaal je er ook de juiste prijs voor. Een echte aanrader dus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *