Hoe decoreer je een keuken voor een man?

Hoe decoreer je een keuken voor een man?

Met de leeftijd van tv-kookshows die met grote sprongen groeien, is het geen verrassing om meer en meer te leren koken én ook meer interesse in krijgen. Plotseling, dat een man thuis voor het gezin kookt, hoeft niet alleen maar grillen van hamburgers en steaks te betekenen. We hebben veel van tv-persoonlijkheden daar voor te bedanken.

Als een keuken echter voornamelijk het territorium van de vrouw is geweest, dan is voelt ie misschien niet meteen de redder in nood om het van de vrouw over te nemen. Om deze situatie te verhelpen, is het misschien een goede idee om manieren te vinden om esthetisch evenwicht te creëren als het komt naar vrouwelijk en mannelijk decor en design.

Hier zijn drie manieren om een manvriendelijk keuken te creëren.

#1 Overweeg het interieur

Veel mannen willen graag wat ze hun ‘mannenhol’ noemden, een kamer die de man zonder de invloed van een vrouw kan inrichten. Natuurlijk, de keuken kan geen mannenhol worden, maar als de keuken op dit moment een zeer vrouwelijke touch heeft met betrekking tot kleuren in stoffen en gordijnen. Als het te vrouwelijk is, staat de man niet echt te popelen om dan nog in de keuken te werk te gaan. Houdt het zo genderneutraal mogelijk.

#2 Overweg het huidige kunstwerk

Vervang alle schattige afbeeldingen door meer generieke illustraties. Je kunt nog steeds leuke vrouwelijke accenten toevoegen door bloemen afbeeldingen te kiezen die modern van ontwerp zijn, zoals zwart-wit foto’s. Een goede stijl die bevorderlijk is voor mannen en vrouwen is zeker aan te raden. Afbeeldingen van een Italiaanse kok of wijnflessen zijn bijvoorbeeld veiligere keuzes.

#3 Mannen houden van scherpe messen

Koop een nieuwe set messen als jouw oude messen niet meer zo scherp zijn. Mannen houden van scherpe messen die maken vlees veel gemakkelijker en veiliger snijden. Vaak is het toch de man die het vlees aansnijdt dus maak het dan maar een leuke situatie.

Op zoek naar een meubelmaker die een keuken op maat Eindhoven kan maken? Zoek eens op Google en kijk of je wat vindt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *