Heb jij al een dashcam in de auto?

In sommige landen is het de norm geworden en in landen als Nederland wordt het ook steeds populairder, een dashcam. Het lijkt misschien overbodig, je rijdt al jarenlang schadevrij en altijd voorzichtig. Toch is het aan te raden om een dashcam te overwegen.

Veiligheid

Het grootste voordeel is de hulp bij schadegevallen. Je hoeft maar één idioot te hebben die jou afsnijd en wegrijd zonder dat je zijn nummerbord hebt kunnen onthouden. Ook helpt het bij ongelukken die je zelf niet hebt veroorzaakt, ze kunnen namelijk niet beweren dat het jouw schuld is als je het op camera hebt. Ook passen ze misschien wel hun rijgedrag aan als ze in de spiegel kijken en zien dat er een dashcam bij jou hangt.

Roadtrips en valpartijen

Dat waren de voorhand liggende voordelen van een dashcam. Het is namelijk ook heel leuk om een dashcam te hebben tijdens een roadtrip. Misschien kan je de beelden wat versnellen om een mooi overzicht te hebben van je reis. Een ander leuk voordeel is dat je grappige momenten opneemt die je tijdens je reis ziet, bijvoorbeeld iemand doet iets doms of valt van zijn fiets. Deze filmpjes kan je aan je vrienden en familie laten zien of doorsturen naar Dumpert zodat iedereen er om kan lachen.

Dashcams zijn onvermijdelijk

Dashcams hebben vele voordelen en worden daarom ook steeds populairder. Ook bedrijven en overheden zien de voordelen. In Groot-Brittannië krijg je korting op je autoverzekering als je een dashcam bezit. In Rusland is het zelfs verplicht om een dashcam te gebruiken, mede omdat daar veel fraude voorkomt in het verkeer. Als je een Tesla bezit kan je met de softwareversie 9.0 één van de camera’s van de auto gebruiken als dashcam. Je kunt deze beelden opslaan en bewaren op een USB-stick. Het is zeker mogelijk dat in de toekomst meer moderne auto’s met een dashcam uitgerust worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *