Gitaar leren spelen vanuit huis

Gitaar leren spelen kan tegenwoordig via het internet of oldschool bij een leraar. Is het een beter dan het ander? Dat hangt echt van de persoon af en wat je doel is. Wil je met plezier wat liedjes mee kunnen spelen en pik jij het snel op via filmpjes, dan is online les wat voor jou. Wil je meer bereiken of vind je het lastig om via filmpjes te lessen, dan is een (bevoegd) docent aan te raden. Hij kan je meteen feedback geven en helpen voorkomen dat je verkeerde technieken aanleert.

De voordelen van een online gitaarcursus

Lijkt het jou leuk en gaaf om bij een kampvuurtje een paar akkoorden op een gitaar te kunnen spelen? Dan is een gitaarcursus natuurlijk een uitstekend idee. Zoals genoemd kan je dit zowel bij een muziekschool in de buurt doen, als via een online videocursus. Hieronder benoemen we wat nu precies zo’n online cursus is, en wat de voordelen zijn.

Online gitaar leren spelen

Wanneer je kiest voor een online cursus, dan krijg je toegang tot een digitale leeromgeving. Daar vind je alle theorie, lesmaterialen en natuurlijk video’s. Je kunt zo snel als je wilt door de theorie heen. En je kunt de filmpjes zo vaak bekijken als je wilt. Vaak bestaat er de mogelijkheid om jouw gitaardocent vragen te stellen per e-mail of soms per WhatsApp.

De voordelen:

  • Oefenen vanuit je vertrouwde omgeving
  • Je kunt oefenen wanneer jij dat wilt, je zit niet vast aan een bepaald rooster
  • Duidelijke filmpjes van een ervaren gitaardocent
  • Veel praktische tips en tricks
  • Relatief snel bekende liedjes kunnen spelen

Online gitaarlessen vergelijken

Wil jij graag gitaar leren spelen via zo’n cursus? Op de website Muzieklesvergelijken.nl kun je o.a. de verschillende online gitaarlessen vergelijken. Je treft hier verschillende online aanbieders, inclusief de kosten, de proefperiode, etc. Je kunt eenvoudig doorklikken naar een van de aanbieders en bijvoorbeeld een proefles aanvragen. Let op: voor online lessen heb je wel de nodige discipline nodig. En er is geen docent die jou direct kan corrigeren. Heb je hier wel behoefte aan? Overweeg dan lessen te nemen bij een muziekschool.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *