Gereedschap voor je eigen werkplaats

Als je een beetje handig bent, kun je veel projecten voor het verbeteren van je huis zelf realiseren met slechts een paar basishulpmiddelen. Als je van plan bent om wat tijd te besteden aan het bouwen en repareren van dingen in de garage of als je jouw huis nuttiger en mooier wilt maken, dan helpt deze korte lijst met gereedschap je op weg. Met zorgvuldig winkelen zou je een lijst als deze moeten kunnen afvinken voor een paar honderd euro. Dat is geld wat je waarschijnlijk zult terugverdienen met jouw eerste een of twee projecten!

Boormachine

Een goede boormachine is een van de beste investeringen die je als doe-het-zelver kunt doen. Het kan veel sneller gaten boren en schroeven en bouten aandrijven dan met handgereedschap. Als je denkt dat je het gereedschap niet vaak nodig hebt, wil je misschien een redelijk geprijsde boormachine met snoer kopen. Maar bijna iedereen zal het waarderen om een accuboormachine te bezitten. Zoek er een die snel oplaadt of wordt geleverd met twee batterijen.

Cirkelzaag

Een cirkelzaag is onmisbaar voor het zagen van hout en plaatgoederen zoals multiplex. Probeer wel de goedkoopste zagen te vermijden. Deze hebben namelijk te weinig vermogen voor sommige snijwerkzaamheden.

Waterpas

Een waterpas wordt gebruikt om loodrecht (perfect verticaal) en waterpas (perfect horizontaal) te bepalen. Deze zijn er in vele soorten, maten en prijsklassen. De beste koopjes hebben een stevig aluminium kader.

Utility mes

Een van de goedkoopste tools die je kunt hebben, maar toch een die regelmatig van pas zal komen. Zoek een model met een intrekbaar blad- en trek hem altijd in voordat je het mes neerlegt. Messen zijn niet duur, dus vervang ze vaak. Botte messen veroorzaken eerder verwondingen (en slechte resultaten) dan scherpe.

Hamer

Een gebogen klauwhamer kan spijkers aandrijven en verwijderen. Hoewel sommige mensen de voorkeur geven aan een lichte hamer, raden we net aan om onder de 450 gram te gaan. Handgrepen van staal en glasvezel zijn het beste.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *