Geen groene vingers? Toch een mooie tuin!

Geen groene vingers Toch een mooie tuin!

De lente is begonnen en de zonnige dagen schreeuwen erom dat we naar buiten komen. Je wil optimaal van je tuin kunnen genieten het komend lente seizoen, maar heb je eigenlijk helemaal geen groene vingers? Geen probleem! Je kunt heel gemakkelijk de tuin opleuken zonder met je handen in de aarde te wroeten. Wat meubels, kunstgras, muurparasols of een decoratieve pergola. Er valt zoveel te verzinnen, hier een paar ideetjes om jouw tuin nieuw leven mee in te blazen.

Schaduwplekken

Misschien denk je er nu nog niet aan omdat het nog fris kan zijn buiten, maar schaduwplekken geven niet alleen een lekker koel plekje in de tuin wanneer het heet is. Ze kunnen ook zeer decoratief zijn en sfeer brengen in de tuin. Denk maar eens na over de stijl die jij wil uitstralen in je tuin. Strak en modern? Dan is een (muur)parasol misschien iets voor jou. Of liever stoer en rustiek met natuurlijke materialen? Kijk dan eens naar een pergola. Die kun je kant en klaar kopen of als je een beetje handig bent zelf bouwen.

Kunstgras

Bij kunstgras denk je misschien aan een lelijke plastic mat met een iets te felle groene kleur, maar tegenwoordig zijn er veel mooie soorten kunstgras verkrijgbaar. Het ziet er hierdoor in één klap een stuk groener uit zonder dat je uren hoeft te besteden aan het maaien, wateren en verzorgen van een grasveld. Het is maar een kwestie van opmeten, bestellen, neerleggen en weinig onderhoud plegen.

Vlonders

Als je van hout houdt is dit dé tip voor jou! Hout geeft namelijk een veel warmere uitstraling aan de tuin dan tegels en je kunt er je hele tuin mee bekleden. Of alleen het terras. Of alleen de looppaden. Je kunt er zelfs hoogteverschillen mee creëren om verschillende delen van de tuin van elkaar te onderscheiden dus je kunt het zo bont maken als je zelf wil. Wederom als je een beetje handig bent met hout kun je dit gemakkelijk zelf maken en heb je een leuk project om aan te werken deze lente.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *