Gaat Liverpool nu wel de Premier Leauge winnen?

Na een historisch seizoen kwam Liverpool net te kort om na 30 jaar eindelijk de Premier Leauge titel te winnen. Met 97 punten werd Liverpool 2de achter Manchester City, nog nooit had een team zoveel punten en wist de titel niet te winnen. Het verliezen van de titel werd al snel vergeten door het winnen van de Champions Leauge na een overwinning op Tottenham Hotspurs (1-0). Maar ondanks het winnen van de CL dromen nog veel supporters van een titelwinst.

De kanshebbers

Ook in het seizoen 2019/2020 zal Manchester City de grote rivaal zijn in de titelstrijd. De club uit Manchester heeft zich weer versterkt met enkele uitstekende spelers. De andere clubs lijken nog niet zo snel aan te haken.  Manchester United heeft wat spelers kunnen halen, maar er zijn ook een paar weggegaan. Arsenal lijkt vooral sterk in de aanval maar verdedigend staat het niet sterk. Champions Leauge fianlist Tottenham Hotspurs zijn outsiders voor de titel, maar in de breedte doen ze onder voor Liverpool en Manchester City. Chelsea lijkt kansloos door de transferban die ze hebben gekregen en zal zich gaan focussen op het behalen van een CL-ticket.

Lang seizoen

De premier leauge is misschien wel de zwaarste competitie in Europa. Elke club heeft een groot budget en kan sterke spelers aantrekken. Ook worden er veel wedstrijden gespeeld en is er geen winterstop. Een brede selectie is daarom cruciaal als je succes wilt boeken in de competitie, iets wat zowel Liverpool en Manchester City hebben. De selectie van City lijkt zelfs nog breder te zijn dan die van Liverpool en om die reden zullen ze weer dé favoriet zijn om de Engelse competitie te winnen.

Nooit kansloos

Ondanks dat Liverpool niet de favoriet zijn is het bijna zeker dat ze het City erg lastig gaan maken. Nadat ze vorig jaar net te kort kwamen is Liverpool hongeriger dan ooit en zullen de supporters hun uiterste best doen om hun ploeg zo goed mogelijk aan te moedigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *