Eten bestellen met een krap weekbudget? Zo doe je dat!

Sta je nu al uren in de koelkast te kijken en heb je nog geen zin om aan de slag te gaan? Heb je eigenlijk enorm zin om food near me Butlon op te zoeken? En wil je eigenlijk helemaal niet meer zelf koken vanavond? Maar probeer je deze gedachte al snel te onderdrukken omdat eten bestellen deze week financieel eigenlijk niet zo goed uitkomt? Dan hebben wij goed nieuws, want ook eten bestellen met een krap weekbudget is goed mogelijk!

Helaas weet iedereen dat zelf koken vele malen goedkoper is dan eten laten bezorgen. Betekent dit echter dat je jezelf nooit eens kan verwennen als je deze maand wat krap bij kas zit? Natuurlijk niet! Met behulp van de volgende tips bestel jij de lekkerste gerechten. Gerechten die prima passen bij een krap weekbudget.

Maak gebruik van de concurrentiestrijd

Woon je ergens waar er enorm veel restaurants zijn? Dan is de kans groot dat er een hevige concurrentiestrijd onderling is. Hier kan jij als consument goed gebruik van maken. Vergelijk daarom zorgvuldig alle prijzen van de restaurants bij jou in de buurt. Het is natuurlijk niet mogelijk om appels met peren te vergelijken, dus kies wel voor restaurants die ongeveer hetzelfde assortiment hebben. Je zal merken dat er enorme prijsverschillen kunnen zijn. Door te vergelijken kan je zo al tientallen euro’s op je bestelling besparen. Dat is toch nog eens mooi meegenomen. Wat eten we vandaag gezond én goedkoop zeg!

Deel maaltijden

Eet je met meerdere mensen? Kies er dan voor om niet allemaal iets aparts te bestellen, maar kies voor één of twee grote gerechten. Veel restaurants bieden zogenaamde familiemaaltijden aan. Vaak ben je vele malen goedkoper uit als je deze bestelt dan als je voor iedereen apart iets moet bestellen.

Eet je slechts alleen? Houd er dan rekening mee dat de porties vaak groter zijn dan je normaal gesproken zelf zou eten. Eet je daarom niet overvol, maar schep enkel hetgeen op wat je normaal zelf ook zou koken en bewaar de rest in de koelkast. Zo kan je misschien wel twee dagen van jouw afhaalmaaltijd genieten. Dat scheelt weer aanzienlijk in de kosten.

Stempels sparen

Sommige restaurants maken gebruik van een zogenaamd stempelsysteem. Bij iedere bestelling ontvang je een stempel en als je kaart vol is krijg je een fijn bedrag om opnieuw een bestelling van te doen. Vaak betekent dit dat je helemaal gratis opnieuw kunt bestellen. Dat is nog eens mooi meegenomen! Kies daarom bij voorkeur voor restaurants met een stempelsysteem of restaurants die regelmatig kortingscodes uitdelen. Zo bespaar je op de lange termijn meer aan eten bestellen Amsterdam dan je zou denken.

Probeer te besparen op extra’s

Veel restaurants verkopen extra’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra sausjes, frisdrank of ijsjes. Dit zijn echter dingen die je vaak zelf ook gewoon in huis hebt. Sla deze daarom af en maak wat vaker een tripje naar de koelkast of vriezer. Dat is de moeite zeker waard!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *