Een vast bedrag per maand met private lease

Een eigen auto erop nahouden kan behoorlijk in de papieren lopen, zonder dat jij duidelijk voor ogen hebt wat dat maandelijks ongeveer kost. Het overgrote deel van de autobezitters weet eigenlijk totaal niet wat zij elke maand aan hun auto kwijt zijn. Zo betaal je namelijk elke maand voor de verzekering en wegenbelasting. Maar ook moet je rekening houden met onderhouds- en reparatiekosten en de afschrijving op je auto. Wat jij nu voor die nieuwe of tweedehands auto hebt neergeteld, krijg je bij de verkoop ervan lang niet allemaal terug. De auto wordt in de loop der jaren namelijk steeds minder waard. Hierdoor is het moeilijk bij te houden wat jij maandelijks eigenlijk kwijt bent aan jouw auto. In het geval van private lease is dit allemaal veel overzichtelijker. Want je betaalt een vast bedrag per maand. Wel zo makkelijk!

Hoe werkt private lease precies?

Private lease wordt ook wel privé leasen genoemd. En leasen betekent eigenlijk niets meer of minder dan huren. Kort gezegd komt het er dus op neer dat je een auto huurt. Je huurt de auto van een leasemaatschappij. Hier betaal je maandelijks een vast bedrag voor. De wegenbelasting, het onderhoud, de verzekering en de pechhulp zitten hier al bij inbegrepen. Je hoeft dus alleen nog maar te betalen voor de brandstof. Een auto leasen goedkoop: het kan!

Omdat je de auto huurt, zul je dus geen eigenaar worden van de lease auto. Vergelijk het met een huurwoning. Ook van die huurwoning zal jij nooit de eigenaar worden, tenzij je de optie aangeboden krijgt om de woning aan het einde van het huurcontract van de woningcorporatie over te kopen. Dit is bij leasen eigenlijk precies hetzelfde. Vaak bieden leasemaatschappijen de optie aan om de auto over te nemen na afloop van het contract. Dit is over het algemeen goedkoper dan wanneer je zo’n zelfde soort auto koopt bij de dealer. Daarnaast weet je natuurlijk als geen ander in welke staat, goed of slecht, de auto verkeert. Dit kan een hoop onzekerheden wegnemen!

Ook zonder spaargeld een nieuwe auto

Met private lease kun je zelfs zonder spaargeld in een nieuwe auto rijden. Het enige waar je voor moet zorgen is dat je aan het einde van de maand voldoende van je inkomen overhoudt om het maandelijkse leasebedrag van te kunnen betalen. Zolang je dit maar op orde hebt, kun je al ontzettend veel plezier beleven aan het leasen van een auto!

Net zoals je bij het kopen van een auto met verschillende prijscategorieën te maken krijgt, kun je het met private lease ook net zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Wanneer je niet al te hoge eisen stelt aan je auto en je alleen van A naar B wilt komen, ben je voor een paar honderd euro per maand al klaar. Wil je echter een auto met de allernieuwste technische snufjes zoals een uitgebreid navigatie- en multimediasysteem en een achteruitrijcamera, dan zul je dieper in de buidel moeten tasten. 

Meer weten?

Wil je meer weten over het leasen van een auto? Klik dan eens op: www.autolease.nl. Op deze website kun je heel gemakkelijk jouw perfecte auto er tussenuit filteren met behulp van de handige zoektool. Probeer het zelf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *