Een nieuwe aanhangwagen kopen

Je hebt een klusje en je wilt daar een aanhanger voor hebben, maar welke heb je nodig? Kies je voor een simpele bakwagen of plateauwagen? Of ga je voor een luxere kipper om toch wat meer mee te kunnen nemen? Antwoorden op deze vragen kan soms lastig zijn. In deze blog gaan wij alle soorten aanhangers bespreken om zo jouw keuze makkelijker te maken.

Een bakwagen of plateauwagen?

Als je een kleinere aanhanger wilt dan is een enkelasser bak- of plateauwagen met een maximaal laadvermogen van 750 kg wel genoeg. Ga je een grotere lading vervoeren dan wil je al snel kijken naar een bak- of plateauwagen met twee assen, die ook meer laadvermogen hebben. Maar wat is nou het verschil tussen deze soorten aanhanger? Dat minimale verschil zit hem in de wielen, als je kijkt naar de plateauwagen dan zitten de wielen onder de laadvloer en bij een bakwagen zitten ze naast de laadvloer. Dit klinkt als geen verschil maar bij een plateauwagen kan je de zijborden naar beneden klappen omdat daar de wielen niet in de weg zitten. Dit helpt als je dus een zwaardere lading van de zijkant wilt pakken met bijvoorbeeld een heftruck.

Kijk voordat je een aanhanger koopt eerst wat je wilt vervoeren!

Machine-, auto- & multitransporters

De transporter aanhanger! Superhandig als je vaak of een keertje jouw voertuig wilt vervoeren, maar wat zijn nou de verschillen? Allereerst heeft de autotransporter in plaats van de borden rondom een 10 cm hoge reling, dit is ideaal voor het zekeren van jouw auto. Dit betekent niet meteen dat je jouw auto niet kan vervoeren op een machine- of multitransporter, het is alleen een stukje makkelijker met een reling. De meeste autotransporters worden standaard geleverd met oprijplaten maar kijk wel goed of je deze niet bij moet bestellen.

Een machinetransporter is door de lage oprijhoek en brede oprijklep ideaal voor het vervoeren van machines. Een lage oprijhoek is namelijk ideaal voor rupsbanden. Weet je niet precies wat je wilt vervoeren maar weet je wel dat je geen hele oprijklep nodig hebt? Dan kan je altijd kiezen voor de multitransporters, de multitransporter aanhanger is voor bijna alle klussen inzetbaar, doordat de wielen onder de aanhanger zitten kan je ook bij deze aanhanger van de zijkant laden en lossen.

Gesloten aanhanger kopen

Wil je een aanhanger voor op vakantie of een koelaanhanger voor een evenement? Dan moet je kijken naar een gesloten aanhangwagen. Een bagagewagen is ideaal als je een aanhanger zoekt voor op vakantie of voor een hobby. Deze aanhanger is makkelijk te bedienen door de omhooggaande deksel, hierdoor kan je ook mooi overzicht houden over je lading. Zoek je een aanhanger voor een verhuizing en wil je niet dat bij slecht weer jouw spullen nat worden, kijk dan naar een Humbaur gesloten aanhanger, deze zijn ideaal en makkelijk te gebruiken door de deuren aan de achterkant.

Overige aanhangers en meer informatie

De motortrailer aanhanger en de chassis tiny houses kunnen helaas niet besproken worden maar voor meer informatie kan je naar Aanhangwagendirect.nl. De aanhangers van Aanhangwagendirect zijn van topkwaliteit en zij verkopen alleen de beste merken! Voor eventuele vragen kan je terecht bij hun klantenservice.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *