Een goede strategie als je gaat starten met beleggen

De afgelopen jaren hebben steeds meer Nederlanders de stap gezet om te gaan beleggen. Je hoeft geen financieel expert te zijn om te kunnen beleggen, als je maar werkt met een goede strategie om een zo hoog mogelijke kans op een positief resultaat te hebben. Zelfs in deze tijden van corona is het een goed moment om te starten met beleggen. Wij helpen je graag vooruit met een goede strategie die jou kan helpen bij het maximale rendement uit je investering te halen.

Beleggen met je eigen vermogen

De allereerste stap om te nemen is het bepalen van het bedrag waarmee je gaat beleggen. DIt is helemaal afhankelijk van je eigen situatie. Wij adviseren om niet direct in te stappen met je volledige vermogen, omdat je dan onnodig veel risico neemt. Houdt er bij het maken van deze keuze rekening mee dat een rendement vaak op langere termijn behaald wordt. Een rendement na meerdere jaren is dan ook geen uitzondering. In het voorbeeld wat wat je geven gaan we uit van een fictief bedrag van € 10.000.

Spreid je inzet

Bij beleggen ga je proberen om zo min mogelijk onnodig risico te nemen. Om dit toe te passen, is het aan te raden om je inleg te verspreiden over verschillende beleggingen. Veel startende beleggers kiezen ervoor om te spreiden over verschillende ETF’s, groepen van relatief goedkope aandelen die een index volgen. Daarnaast is het verstandig om te beleggen in aandelen over alle regio’s heen en in verschillende sectoren, oftewel een ETF die een wereldwijde aandelenindex volgt.

De strategie

Wanneer je er voor kiest om een bedrag van € 10.000 te gebruiken om te beleggen, raden wij aan om dit te verdelen in verschillende groepen van gelijke grootte. Denk bijvoorbeeld aan vijf groepen van € 2.000. Je begint met inleggen van de eerste groep. Het moment dat je de volgende groep gaat inzetten, is afhankelijk van het behalen van één van de twee vooraf gekozen triggers. Deze triggers zijn een tijdsperiode of een koersdaling.

Tijd

De volgende investering kun je doen als een vooraf bepaalde tijdsperiode voorbij is. Dit kan bijvoorbeeld een maand of een kwartaal zijn. Op deze manier ben je niet afhankelijk van goed timen van de markt. Het kan echter zijn dat je toch de volgende investering doet voordat de tijdsperiode voorbij is, omdat de andere trigger dit veroorzaakt.

Koersdaling

Die andere trigger is een koersdaling. Het kan kan zijn dat bepaalde koersen dusdanig dalen, dat het een enorm interessant moment is om in te stappen in deze aandelen. Dat betekent namelijk dat je voor hetzelfde geld méér aandelen kunt kopen.

Rendement op langere termijn

Deze strategie wordt door veel startende beleggers gebruikt. Het heeft al veel beleggers geholpen om een goede start te maken op de aandelenmarkt. Groot voordeel van deze strategie is dat je je niet laat leiden door emotionele beslissingen of gaat werken onder tijdsdruk. Houd in het achterhoofd dat een belegging vaak een langere periode nodig heeft om uit te groeien tot een positief rendement. Met deze strategie wordt de kans hierop een stuk groter.

 

Beleggen kent risico’s. Je inleg kan minder waard worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *