Een geslaagd mannenweekend organiseren

Jaarlijks organiseren jullie een mannenweekend. Een weekend waar iedereen naar uitkijkt. De gezelligheid onderling, bier drinken en het uitvoeren van leuke activiteiten horen bij een typisch mannenweekend. Ook de vrouwen zullen vast stiekem genieten van een weekend zonder mannen. Het mannenweekend staat binnenkort weer voor de deur en er moet nog van alles geregeld worden. In dit artikel bespreken we de ingrediënten voor een geslaagd weekend met je vriendengroep.

Voorbereiding

Heerlijk een paar dagen weg van huis. Niet alleen (speciaal)biertjes drinken, maar ook herinneringen ophalen en nieuwe maken is een leuk onderdeel van een mannenweekend. Het uitkijken naar dit weekend zorgt al voor de nodige voorpret. Een goede voorbereiding is natuurlijk wel belangrijk. Maak met een aantal vrienden een programma voor het weekend en zorg dat iedereen hiervan tijdig op de hoogte is. Maak een lijst van iedereen die meegaat. Waar gaan we naartoe? Waar verblijven we? Wat hebben we te besteden? Wat gaan we doen? Dit zijn allemaal vragen waar van tevoren goed over nagedacht moet worden. Staan er voornamelijk outdoor activiteiten op het programma, kies dan voor een weekend in de lente of zomer. Houden jullie meer van een bierproeverij, het spelen van spelletjes of het ontsnappen uit een escape room? Dan speelt het weer geen rol en kan je ook prima een weekend in de winter gaan. Zodra jullie een datum hebben geprikt, kan er een programma gemaakt worden. Houd rekening met het budget. Vraag wat iedereen wilt uitgeven. Is het programma bekend, dan kan er geboekt worden! Pak de koffers of weekendtassen maar alvast! En over tassen gesproken: laat tassen bedrukken met de naam van elke vriend. Een leuk cadeau om het vriendenweekend goed mee te beginnen.

Activiteiten

Activiteiten horen bij een mannenweekend. Het hoeft niet per se een sportieve activiteit te zijn. Zo is een bierproeverij, pubquiz of het volgen van een workshop ook een goed idee. Bepaal van tevoren welke activiteiten passen bij jouw vriendengroep. Leuke activiteiten zorgen voor leuke herinneringen. Voor welke activiteit je ook kiest, het is belangrijk om weer ouderwets tijd met je vrienden door te brengen. Al met al, zolang er maar bier is zijn mannen al snel tevreden.

Een mannenweekend is niet compleet zonder het spelen van spelletjes. Bord- of gezelschapspellen; altijd gezellig als je dat met je vrienden doet. Wat je daarvoor nodig hebt zijn natuurlijk een aantal verschillende spellen, zodat je een spel kunt spelen waar iedereen zin in heeft. Kies je voor een spel waarbij je bepaalde informatie moet opschrijven, bijvoorbeeld Yahtzee, dan is het handig om voldoende pennen bij je te hebben. Een tip om het éxtra leuk te maken: laat pennen bedrukken met de naam van je vrienden, zodat iedereen zijn eigen pen gebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *