Een chocolade geschenk doet het altijd goed

Een chocolade geschenk doet het altijd goed

Is jou wel eens overkomen dat iemand precies op het juiste moment met chocolade voor de dag komt? Er is niets beters als je net teleurgesteld bent door de wereld. Bijna iedereen houdt van chocolade en dat is ook niet verwonderlijk want het helpt ons om gelukkig te zijn. Of er nou iets te vieren valt, of iemand getroost moet worden, chocolade geschenken vallen nooit uit de toon.

Wat maakt chocolade speciaal?

Het maken van chocolade is een uitgebreid proces waar veel verschillende partijen bij betrokken zijn. De boeren die in de tropen cacao produceren worden door grote bedrijven meestal niet eerlijk behandeld. Er zijn slechts een aantal soorten chocolade die hun merk gebouwd hebben op eerlijke handel. Callebaut chocolade is daar een voorbeeld van. Dit grondproduct wordt enkel gebruikt door ambachtelijke bedrijven zoals Gust Royal, die een product van topklasse verkopen dat enkel voordelen brengt aan de hele productieketen. Deze instelling proef je terug in hun heerlijke chocolade.

Van Cacaoboon tot bonbon

Chocolade wordt gemaakt van cacaobonen, die de kern vormen van de heerlijke cacaovrucht. Deze bonen moeten eerst geoogst en verwerkt worden om er iets mee te kunnen doen. Er zijn veel technieken die hierbij kunnen helpen, waarvan geen enkele echt simpel is. De bonen worden gedroogd, geroosterd of gefermenteerd. Vervolgens moeten ze worden gepeld en gemalen. Uiteindelijk ontstaat uit dit proces een cacao-pasta. Deze pure cacao wordt door de chocolatier gemengd met andere ingrediënten volgens een speciaal recept.

Chocolade maakt gelukkig

Cacao wordt door deskundigen gezien als een superfood. Dat komt door de aanwezigheid van enorme hoeveelheden mineralen, antioxidanten en andere stofjes die goed voor ons zijn. Het is bijvoorbeeld rijk aan kankerremmende bio-flavonoïden. Daarnaast bevat cacao tryptofaan wat een grondstof is voor de neurotransmitter serotonine, die stress wegneemt en ons gelukkig maakt. Als we verliefd zijn maakt het lichaam veel serotonine aan en cacao helpt om een soortgelijke staat op te roepen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *