Douane en lokale wetten: pakket versturen naar het buitenland

Wanneer je een pakketten buiten Europa gaat zenden moeten deze zendingen worden ingeklaard voor de douane en lokale wetten bepalen of er invoerrechten betaald dienen te worden over de goederen die in het pakket zitten of niet. De kosten kunnen door de verzender worden betaald, of door de ontvanger. Voor een groot bedrijf die dit hier vaak mee te maken is dit een gemakkelijke klus. Wanneer dit niet de alledaagse gang van zaken is, is het even wat werk. Hieronder vind je enkele tips

Commercial invoice

Een commerical invoice is altijd nog om het pakket goed te begeleiden. Deze dient in het Engels ingevuld te worden. Ten eerste moet de naam en de adresgegevens van de afzender hierop staan inclusief het telefoonnummer van de afzender. Ten tweede de naam en adresgegevens van de ontvanger. Ook hier hoort een telefoonnummer bij en moet het land van bestemming worden vermeld. Als je het weet, vermeld dan ook het BTW-nummer. Die staat onder de barcode van de vrachtbrief. Je dient ook het land van oorsprong te vermelden, waar het product gemaakt is, niet ingekocht. Ten derde is een volledige omschrijving van de goederen vereist, aantal stuk, de eenheidswaarde per goed en de totale waarde van een specifiek goed. Alle omschrijvingen moeten in het Engels zijn! Sluit af met het totale netto en brutogewicht van de zending en de totale waarde van de zending en de datum in plaats waarvan de zending wordt verstuurd.

Invoerrechten

Invoerrechten verschillen per land, per product en zijn afhankelijk van de hoeveelheid en waarde van producten. Voor particulieren geld vaak een vrijstelling tot een bedrag van 100 euro. Wanneer de ontvanger weigert de invoerrechten te betalen, berekent de douane de opslagkosten voor jouw zending door en na een aantal dagen zal het pakket retour worden gestuurd waarvoor kosten in rekening worden gebracht. Er zijn ook een aantal producten die je absoluut niet mag versturen zoals gevaarlijke goederen, chemicaliën, alcohol en tabak en producten van onbewerkt houdt. Meer weten over pakket verzenden buitenland? Kijk op CheapCargo.nl voor voordeligste verzendingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *