Dit zijn de lekkerste koffiebonen voor mannen

Er is natuurlijk maar een drankje dat wereldwijd onwijs bekend en populair is. En dat is koffie. Het wordt dagelijks overal ter wereld genuttigd en we zijn er zacht gezegd ook dol op. Maar wat als je deze koffie zelf wilt zetten? Welke koffiebonen heb je daar dan voor nodig en welke soort zijn de allerlekkerste voor mannen?

Milde koffie

De Classico Illy koffiebonen zijn 100% Arabica bonen. Dit levert een zachte en fluwelen smaak op. Er zijn hier zelfs tonen van karamel, sinaasappelbloesem en jasmijn in terug te vinden. De vers gebrande koffiebonen zijn verpakt in een afgesloten blik. Dit zorgt ervoor dat er geen aroma verloren kan gaan en de bonen blijven voor een lange tijd houdbaar. Deze soort is dus ideaal om de dag rustig mee te beginnen. De Giovanni nr1 koffiebonen zijn ook een goede start van de dag. Deze zorgt voor een romige en zoete smaak. En de mix van Arabica en Robusta bonen zorgt ervoor dat deze iets sterker is dan de bonen van Illy. Het is dus aan jou hoe je de dag wilt starten!

Een andere optie is om voor cafeïnevrije koffie te kiezen. Dit is vaak mildere koffie, omdat er vaak alleen Arabica bonen worden gebruikt. Het allergrootste voordeel daarvan is natuurlijk dat je geen last krijgt van de effecten van cafeïne. Zo kun je de hele dag door koffie blijven drinken! Let er wel op dat deze koffie, net als thee, alsnog een kleine hoeveelheid cafeïne bevat. Dit komt omdat het nooit volledig kan worden verwijderd uit de bonen. Het cafeïnegehalte is dus heel laag, maar is nooit compleet verdwenen.

Gemiddelde koffie

Als je geen grote fan bent van milde koffie, maar ook niet van hele sterke, dan is er altijd een tussenweg. Zoals de Dolce Italië Palombini, deze heeft een hazelnoot crème tonen en een hardnekkigere afdronk. Hierdoor is deze soort perfect wanneer je een tussenweg zoekt tussen mild en sterk. Is deze koffie dan nog steeds te mild of te sterk voor jou? Dan kun je ervoor kiezen om de maalgraad van de koffiemolen aan te passen.

Hoe fijner je de bonen maalt, hoe sterker de koffie zal smaken. Door het aanpassen van de molen kun je dus nog preciezer de smaak van de koffie bepalen! Ook is het handig om te controleren welke koffiebonenmaler je in huis hebt, of wanneer je er graag een wilt aanschaffen. Er zijn namelijk ook veel verschillende soorten molens.  Ze verschillen niet alleen veel in prijs, maar ook in kwaliteit en gemakkelijkheid. Als je een molen met messen in huis hebt, kun je de smaak minder precies bepalen dan wanneer je een molen met maalschijven in huis hebt. De messen zorgen er namelijk voor dat de bonen in ongelijke stukken worden gehakt (vaak met veel warmte), waardoor er veel aroma verloren gaat. Bij de maalschijven is dit niet het geval en worden de bonen op een gelijke manier gemaald.

Sterke koffie

Costadoro is een zeer verfijnt merk met heerlijke koffiebonen. Neem bijvoorbeeld de Costadoro Easy, deze soort is 70% Arabica bonen en 30% Robusta bonen. Dit zorgt ervoor dat het resulteert in een sterke koffie met cacao tonen. Daarbij is het ook multifunctioneel omdat je het kunt gebruiken voor een espresso, cappuccino of een oer-Hollandse koffie. Ze hebben zelfs koffieplantages over de hele wereld, maar met name in Zuid-Amerika. Daar worden de bonen zorgvuldig geplant en geoogst. Totdat de bonen worden verpakt wordt er ontelbaar veel aandacht aan besteed, waardoor je zeker weet dat de bonen van goede kwaliteit zijn.

Als je een grote fan bent van vele soorten koffie en je je graag laat verrassen, dan is een verrassingspakket van Koffie-loods perfect voor jou! Het enige wat over deze soort wordt vrijgegeven is dat het een sterke koffie is, met een chocolade, nootachtige en mokka ondertonen. Voor de rest is het een verrassing. Dit is natuurlijk ook perfect om cadeau te doen!

Biologische en fairtrade koffie

Als voor jou de smaak van de koffie niet zo zeer hoge prioriteiten heeft, is het wellicht moeilijk om hier een goede keuze in te maken. Dan kun je ook overwegen om te kiezen voor biologische en/of fairtrade koffie. Vaak gaat deze combinatie samen. Zo zorg je ervoor dat je door het nuttigen van biologische koffie je niet alleen let op jouw eigen gezondheid, maar ook dat de boeren die jouw koffie produceren een eerlijke prijs krijgen voor de bonen. Ze kunnen hierdoor een beter leven leiden toekomst bieden voor hun familie. Dit is natuurlijk van groot belang en dat wordt ook iedereen gegund. Zo kun jij met een goed geweten genieten van jouw overheerlijke koffie!

De keuze tussen verschillende soorten koffiebonen kan erg lastig zijn. Het is dan ook niet erg dat je na het lezen van dit artikel nog steeds niet precies weet welke soort het beste bij jou past en welke je het beste kan kiezen. Misschien is het verstandig dat je een aantal verschillende soorten uittest zodat je er precies achter kunt komen welke smaak het beste bij jou past. Deze koffie webshop heeft een heel uitgebreid koffiebonenassortiment. De keuze is enorm!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *