Dit is de reden waarom mannen van sportauto’s houden

Mannen en auto’s. Het is een verhaal apart. Onderzoek heeft uitgewezen dat een van de vijf mannen meer geniet van de sportauto die ze hebben dan van hun eigen vrouw. Maar wat is dat nou, wat is nou die magie die er vaak al op heel jonge leeftijd in zit overigens. Mannen draven nogal eens door als het gaat om de liefde voor de sportauto, zo zeer zelfs dat ze hun auto een naam geven.

De sportauto als ultiem statussymbool

Mannen zien de sportauto als ultiem statussymbool. Als jij als man in een sportauto rijdt, dan straal jij snelheid en onafhankelijkheid uit. Bewezen is ook dat vrouwen vallen op mannen die in een dure auto of in een sportauto rijden. Probeer het maar eens op Tinder. Geheid dat je meer succes hebt met een sportauto op de achtergrond. Voorts speelt de snelheid een rol. Mannen houden van uitdaging en snelheid, iets dat ze nadrukkelijk terugvinden in een sportauto. Rijden in een sportauto suggereert ook succes. In de praktijk echter, is niet elke bestuurder van een sportauto succesvol. Schijn wil nogal eens bedriegen.

Rijden in een sportauto geeft mannen een soort van roes

Er zijn mensen die zeggen dat mannen zo van sportauto’s houden omdat mannen nou eenmaal jager zijn en dat middels het rijden in een sportauto uitstralen. Daarbij is de vrouw dus de prooi. Mannen zelf zeggen dat autorijden en dan specifiek in een sportauto ze een roes geeft. En dan niet op werkdagen met de kans op files, maar wel op een zonnige zondagmiddag als ze even heerlijk de motor van de sportauto kunnen laten ronken. Het is de vrijheid en de onafhankelijkheid bovendien die maakt dat de sportauto onverminderd populair blijft bij de gemiddelde man.

Vergeet zeker de autoverzekering niet als jij in een sportauto rijdt

Mocht jij als man nou de beschikking hebben over een sportauto, vergeet dan zeker niet een simulatie autoverzekering uit te laten voeren. Met een dergelijke simulatie kom je als vanzelf uit bij een verzekering die past bij jouw situatie en jouw auto. Afhankelijk van het rijgedrag in je sportauto is het vast en zeker geen overbodige luxe ook een goede verzekering voor de auto af te sluiten. Niet vergeten dus.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *