Denkt u erover na om een kat te kopen?

Ten eerste, heb je eerder met een kat geleefd? Is er een kans dat u daarvoor allergisch zou kunnen zijn? Als u bijvoorbeeld allergisch bent voor pollen of andere allergenen in de lucht, dan is de kans groot dat u allergisch bent voor een kat. Helaas komen veel katten in herplaatsingscentra terecht omdat de eigenaren allergisch voor hen waren, dus het is het beste om te controleren voordat je een kat krijgt.

Om erachter te komen of u allergisch bent, gaat u naar een plaatselijk herplaatsingscentrum en brengt u daar een paar uur met de katten door om te zien of uw ogen of neus jeuken of überhaupt geïrriteerd zijn. Je moet ook familieleden meenemen, vooral als ze vatbaar zijn voor allergieën. Als dat niet lukt, kunt u ook een allergietest laten doen en op die manier ontdekken.

Een andere overweging bij het aannemen van een huisdier is uw levensstijl. Ga je graag vaak op vakantie? Zo ja, wie zal er voor uw kat zorgen? Of heb je een goede oppas in de buurt die je kunt gebruiken? Hoewel katten niet zoveel interactie nodig hebben als bijvoorbeeld een hond, hebben ze toch aandacht nodig en kunnen ze gemakkelijk eenzaam of verveeld raken. Ben je de hele dag weg? Zullen ze een speelmaatje hebben? Een verveelde kitten / kat krijgt onheil – meubels krabben, dingen omverwerpen – dingen die hen amuseren, maar dingen waar je misschien niet al te vriendelijk voor bent….!

Heeft u een baby of verwacht u er een? Katten kunnen jaloerse wezens zijn en er bestaat ook het gevaar dat een kat op een slapende baby ligt als het bed niet bedekt is. Je zult ook je aandacht moeten verdelen tussen je baby en het vermaken van je kitten / kat, wat een grote opgave is en misschien niet eerlijk tegenover jou, baby of de kat.

De meeste huizen en gezinnen kunnen een kat huisvesten, maar u kunt er het beste goed over nadenken voordat u uw kitten / kat ophaalt. Je moet ook nadenken over wat je moet kopen in termen van kattenvoer, voer- en waterbakken, kattenluik, kattenbak, kattenbak, speelgoed en krabpaal. En natuurlijk alle rekeningen van dierenartsen die in de loop van de tijd kunnen / zullen ontstaan.

Bij het kiezen van een kattenluik, is het het beste om er een te kiezen die het beste bij u en uw katten past – wordt uw kat waarschijnlijk erg groot en heeft u dus een groter dierenluik nodig? Is het behendig genoeg om te komen waar het kattenluik is geïnstalleerd? Woon je in een bebouwd gebied met veel andere katten? Dan is een kattenluik met chip een goed idee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *