De voordelen van apparatuur leasen

Leasen houdt uw apparatuur up-to-date. Kopieerapparaten en printers raken op den duur verouderd. Met een leasecontract schuift u de financiële last van veroudering door naar de leasemaatschappij. Laten we bijvoorbeeld zeggen, u gaat een printer leasen. Als dat afloopt, kunt u alle apparatuur leasen die nieuwer, sneller en goedkoper is.

U kent uw maandelijkse uitgaven. Met een leasecontract hebt u een vooraf bepaalde maandelijkse kostprijs, wat u kan helpen effectiever te budgetteren.

U hoeft geen aanbetaling te doen. Veel kleine bedrijven worstelen met cashflow en moeten hun geld beschikbaar houden om hun bedrijf te laten groeien. Leases vereisen zelden een aanbetaling, zodat u nieuwe apparatuur kunt aanschaffen zonder de broodnodige fondsen aan te spreken.

Blijf bij met uw concurrentie. Leasen kan uw kleine bedrijf in staat stellen geavanceerde technologie aan te schaffen die anders onbetaalbaar zou zijn. Het resultaat: U bent beter in staat om uw grotere concurrenten bij te benen zonder dat uw financiële middelen uitgeput raken.

Er zijn ook nog een aantal vragen die je moet stellen voor je een huurovereenkomst aangaat:

Is er een uitkoopoptie in de huurovereenkomst? U kunt kiezen tussen een reële-marktwaarde (FMV) optie en een €1 uitkoopoptie. FMV betekent dat u de apparatuur aan het einde van de leaseperiode kunt kopen voor de reële marktwaarde, die honderden dollars kan bedragen. Een uitkoopoptie van €1 daarentegen betekent dat u de uitrusting voor €1 kunt kopen wanneer de leaseovereenkomst afloopt. En hoewel dat klinkt als de beste optie, moet u er rekening mee houden dat de maandelijkse betalingen bij een FMV-lease meestal lager zijn dan bij een €1 buyout-lease. Als u zeker weet dat u na afloop van uw lease wilt upgraden naar nieuwe technologie, kies dan voor de FMV-optie.

Hoe lang is de leaseperiode? De leaseperiode voor computerapparatuur is meestal 36, 48 of 60 maanden. Hoe langer u leaset, hoe lager uw maandelijkse betalingen, maar u betaalt waarschijnlijk ook meer met een langere leaseperiode.

Moet de apparatuur verzekerd zijn? Sommige leasemaatschappijen eisen dat u de geleasede apparatuur verzekert. Als u dat niet doet, kunnen er kosten aan uw maandelijkse betaling worden toegevoegd om de verzekering te dekken.

Kan ik de leaseovereenkomst verlengen? De meeste leasemaatschappijen vinden het niet erg als u apparatuur toevoegt aan een bestaand huurcontract. Uw leasebetaling wordt dienovereenkomstig herrekend; de leasetermijnen veranderen meestal niet.

Kan ik de lease vervroegd opzeggen? Wat als u de apparatuur die u leaset niet meer nodig heeft of als u eerder dan verwacht wilt upgraden naar nieuwere technologie? Zoek van tevoren uit of u uw lease vervroegd kunt afbetalen en of er een vooruitbetaling is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *