De voordelen van aluminium frames

Het aluminium frame vormingsproces is een bulk plastisch vervormingsproces. Ten eerste wordt een blok aluminium voorverwarmd tot een gespecificeerde temperatuur die nog steeds comfortabel onder het smeltpunt van het materiaal ligt om de plastic stroom van het materiaal te vergemakkelijken. De verwarmde knuppel wordt vervolgens door een bewerkingsmatrijs gedrukt die is ontworpen om de knuppel te vormen en te vormen tot de overeenkomstige profieldoorsnede. Dit industriële extrusieproces is analoog aan de culinaire techniek die wordt gebruikt om verschillende soorten pasta te maken; en ook een techniek die wordt gezien als vormen in het speelgoed van de kinderen, Play-Doh.

Voordelen van aluminium frames:

Aluminium is een zeer algemeen gespecificeerd materiaal voor gebruik in frames en aluminium profielen omdat het mechanische eigenschappen heeft die het bij uitstek geschikt maken voor het vormen en vormen van metaal uit staafsecties. De hoge vervormbaarheid van aluminium betekent dat het metaal gemakkelijk in verschillende secties kan worden gevormd zonder aanzienlijke energie te besteden aan het bewerkings- of vormproces, en het smeltpunt van aluminium is ook in het algemeen in de orde van grootte van de helft van dat van gewoon staal. Beide feiten betekenen dat het aluminium extrusieproces een relatief lage energie-voetafdruk heeft, wat zich vertaalt in lage gereedschaps- en productiekosten. Ten slotte heeft aluminium ook een hoge sterkte / gewichtsverhouding, waardoor het een uitstekende keuze is voor industriële toepassingen.

Bij het sluiten zijn aluminium profielen veelzijdig en ideaal voor gebruik in automatiseringstoepassingen in gebouwen, en aluminium is een uitstekend structureel materiaal dat zich perfect leent voor gebruik in profiel vormen, zoals aan aluminium hoekprofiel. Waarschijnlijker wel dan niet, er is een aluminium profiel dat perfect is afgestemd op de specifieke automatiseringstoepassing. Vergeleken met andere materialen zijn de gereedschapskosten voor de productie van aluminiumprofielen relatief laag. Het extrusieproces is niet alleen voordelig vanwege zijn veelzijdigheid met betrekking tot het ontwerp van de profielen, maar gaat ook gepaard met relatief lage gereedschapskosten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *