De verschillende soorten bedrijfskleding

Ben je benieuwd naar de verschillende soorten bedrijfskleding die er zijn en welke het beste passen bij jouw werkomgeving? Het kiezen van de juiste bedrijfskleding is nodig om jezelf te beschermen. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke soorten bedrijfskleding, waarbij we de focus leggen op laskleding en vlamvertragende kleding, samen met twee andere belangrijke opties die van toepassing kunnen zijn op diverse sectoren. Laten we dus meteen beginnen met het verkennen van de verschillende soorten bedrijfskleding die beschikbaar zijn!

Laskleding

Laskleding is speciaal ontworpen om bescherming te bieden tegen vonken, spatten van gesmolten metaal en warmtestraling die ontstaan tijdens laswerkzaamheden. Laskleding is gemaakt van materialen zoals leer of vlamvertragend katoen en is bestand tegen hitte, vuur en lassen. Deze kledingstukken omvatten leren jassen, broeken en mouwen, die een barrière vormen tussen de lasser en de potentieel gevaarlijke omgeving.

Vlamvertragende kleding

Vlamvertragende kleding wordt veel gebruikt in industriële omgevingen waar werknemers worden blootgesteld aan vlammen, hitte of elektrische vonken. Deze kledingstukken zijn behandeld met speciale chemicaliën om de verspreiding van vuur te vertragen en te voorkomen dat de kleding vlam vat. Vlamvertragende kleding is vaak gemaakt van materialen zoals inherent vlamvertragend katoen of modacryl, en kan bescherming bieden tegen thermische gevaren.

Chemisch bestendige kleding

Chemisch bestendige kleding wordt gebruikt in werkomgevingen waar werknemers worden blootgesteld aan gevaarlijke chemicaliën en vloeistoffen. Deze kledingstukken zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen de inwerking van chemische stoffen en bieden bescherming tegen morsen, spatten en dampen. Chemisch bestendige kleding kan bestaan uit volledige pakken, overalls of specifieke kledingstukken zoals schorten en jassen.

Antistatische kleding

Antistatische kleding wordt vaak gebruikt in omgevingen waar elektrostatische ontladingen schadelijk kunnen zijn, zoals bij het werken met gevoelige elektronica of ontvlambare stoffen. Deze kleding helpt de opbouw van statische elektriciteit op het lichaam te voorkomen en voert deze veilig af naar de grond. Antistatische kleding is meestal gemaakt van speciaal geleidende vezels en kan bestaan uit jassen, broeken, overalls en schoenen. Het kiezen van de juiste bedrijfskleding is altijd erg belangrijk om de veiligheid en het welzijn van werknemers te waarborgen. Kies dus verstandig!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *