De tools voor de perfecte nachtrust

Een betere nachtrust is als een betere wereld. Beide beginnen bij jezelf. En om te slapen wil je de ruimte hebben. Niet teveel, niet te weinig maar precies genoeg.

Maar de ene slaapkamer is de andere niet. Soms ben je al blij dat je er überhaupt een bed kunt parkeren! En een comfortabel slaapmeubel is absoluut nodig voor een gezonde nachtrust. Zowel lichaam als geest moeten namelijk volledig in balans zijn. Ben je aan het piekeren? Dan houd je jezelf wakker en komt je lijf ook niet tot rust. Maar lig je hoe dan ook niet lekker, dan ben je de volgende dag niet te genieten. Of in ieder geval zullen dan je focus en je productiviteit hoogstwaarschijnlijk een heel stuk lager zijn.

Maar wanneer je op je ledikant kunt vertrouwen, heb je daar een stuk minder last van. Bovendien zal de juiste keuze op dit gebied je enorm helpen met het slim indelen van je slaapkamer. Neem dus snel een kijkje op onderstaand lijstje en vind het bed van je dromen!

Hoogslaper

Hoe dichter bij de wolken, hoe sneller je wegzweeft. Een romantische gedachte! Maar waarschijnlijk was dat niet het uitgangspunt van de hoogslaper. Maar wat is dan de hele bedoeling van in een bed klimmen terwijl dat ook op de grond had kunnen staan? Nou, ga maar ‘s na. In plaats van slechts enkele spullen onder je bed parkeren dat slechts enkele centimeters boven de vloer verheven staat, kun je er nu veel meer onder kwijt. Je hebt opeens zeeën van opbergruimte! Bovendien kun je nu ook een comfortabele zitplek creëren. Je hebt zelfs de mogelijkheid om een bureau – met stoel – onder je bed te plaatsen! Normaal gesproken moet je kiezen. Nu benut je je beschikbare ruimte pas echt slim!

Twijfelaar

Over keuzes maken gesproken. Is een éénpersoonsbed te klein en een tweepersoons weer te breed voor jouw slaapruimte? Dan bestaat er gelukkig een gulden middenweg! Want een comfortabele twijfelaar houdt het midden tussen beide. Voldoende plek voor twee en je bespaart wederom een hele hoop ruimte. Wat wil je nou nog meer? Oh ja, van je nachtrust genieten, natuurlijk. Dan moet je er wel een matras bij hebben dat volledig naar jouw lichaam is gevormd. Niet te hard en niet te zacht. Vraag altijd een expert om je te helpen hierin de juiste keuze te maken.

Slaapbank

Met smartphones kun je tegenwoordig van alles. Veel meer dan enkel bellen, bedoelen we maar. Maar die multifunctionaliteit is niet nieuw! Nou ja, die specifieke soort misschien wel. Echter, een meubel voor meer dan één doeleinde gebruiken kan al vele jaren. Daar is een slaapbank een schitterend voorbeeld van! Even uitklappen en je maakt van een comfortabel zitmeubel een handig slaapmeubel. Nou, wij zouden zeggen, laat die mogees maar komen! Zet de slaapbank in je woon- of de logeerkamer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *