De perfecte massagezetel voor in huis

De massagestoel werd eind jaren tachtig voor het eerst op de consumentenmarkt geïntroduceerd. Bedoeld om de bewegingen en technieken van een echte masseuse na te bootsen, het doel van de massagestoel was om stress, spanning en rugpijn te verlichten.

Hoewel massagezetels aanvankelijk traag aankwamen, nam de belangstelling voor de technologie na een jaar of tien toe, wat de concurrenten ertoe aanzette te streven naar de meest effectieve modellen.

Massagetherapie technieken

Een elektrische massagestoel is ideaal voor mensen die klachten willen verhelpen of voorkomen. Door de massagestoel, wordt de bloedsomloop gestimuleerd en wordt daarnaast het stress niveau verminderd. Momenteel zijn de meest effectieve massagetechnieken waarvoor massagestoelen zijn ontworpen, die van Shiatsu en Zweedse massage.

Shiatsu heeft de neiging om druk-, vegen-, klop-, rollende en roterende bewegingen te gebruiken. Het bepalende kenmerk van Shiatsu is de focus op het loslaten van spanning op specifieke locaties van het lichaam.

Zweedse massage is kenmerkend voor lange glijdende bewegingen en kneedbewegingen. Dit type massage is gericht op het bevorderen van een goede en sterke bloedsomloop.

Hoofdcomponenten van massagestoelen

De meeste massagestoelen zijn ontworpen met drie hoofdcomponenten die nauw aansluiten bij deze massagetechnieken:

Massagestoelmotoren – dit zijn de essentiële mechanische aspecten van de massagestoel. Ze drijven de knooppunten en rollen aan en verplaatsen ze naar de nodige gebieden, en maken de nodige aanpassingen aan de rugleuning mogelijk.

De massagestoel heeft tal van vooraf ingestelde patronen en programma’s die worden gebruikt om de hele rug te masseren. Het is echter de bedoeling dat de motoren, knooppunten en rollen worden aangepast via het bedieningspaneel dat bij alle massagestoelen wordt geleverd. Zoals de gebruiker aangeeft, concentreert de massagestoel zich op de bovenkant van de wervelkolom tot aan de onderrug, met een tikbeweging, rollende beweging of kneedbeweging. Bestel uw nieuwe massagestoel bij Art of Relax.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *