De bijdrage die omega 3 levert

De meeste lipiden die het menselijk lichaam nodig heeft, kunnen worden gesynthetiseerd uit vetten. Omega 3 vetzuren vormen hierop een uitzondering. Dit zijn noodzakelijke vetten die het lichaam niet zelf kan aanmaken maar uit voeding moet halen. Vis, plantaardige oliën en noten, zijn enkele van de voedingsmiddelen die allemaal rijk zijn aan Omega 3. Ze zijn een cruciaal onderdeel van celmembranen door het hele lichaam en beïnvloeden de functie van celreceptoren. Ze dienen als startpunt voor de productie van hormonen die de bloedstolling en ontstekingen onder controle houden. Ze binden zich ook aan celreceptoren die de genetische activiteit regelen. Het is bewezen dat een omega 3 supplement helpt bij het voorkomen van hartaandoeningen en beroertes. Het kan ook helpen bij het reguleren van lupus en eczeem. Het speelt zelfs een beschermende rol bij kanker en andere ziekten.

Verbeteren je humeur en voorkomen depressie

Omega 3 vetzuren kunnen de chemie van je hersenen letterlijk veranderen, zodat je je gelukkiger en gezonder voelt. Ze verhogen het serotoninegehalte in de hersenen, wat vervolgens je stemming verbetert. Ze helpen ook bij het reguleren van het endocannabinoïde systeem, dat gedeeltelijk verantwoordelijk is voor het reguleren van stemmingen. Omega 3 vetzuren verhogen daarnaast het dopaminegehalte in de hersenen. Deze neurotransmitter wordt geassocieerd met gevoelens van plezier en welzijn. Deze vetzuren worden ook in verband gebracht met het verminderen van ontstekingen in ons hele lichaam, wat een sleutelfactor is bij depressie en angst.

Helpen je stress te beheersen en je hersenen scherp te houden

Omega 3 vetzuren zijn heel goed om je hersenen scherp te houden. Ze helpen je geheugen en maken het gemakkelijker om nieuwe dingen te leren. Dit is vooral belangrijk als je studeert of een opleiding doet. Ze helpen ook je hersenen te herstellen van verwondingen en te herstellen van de stress van het dagelijks leven. Omega 3 supplementen zijn daarnaast bijzonder nuttig als je je zorgen maakt over de hoeveelheid visolie die je via je dieet binnenkrijgt. Veel mensen vermijden het eten van vis omdat ze de smaak ervan niet lekker vinden of het zich niet kunnen veroorloven. Omega 3 vetzuren zijn echter verkrijgbaar in pilvorm en niet heel duur, zodat iedereen ze kan aanschaffen. Zorg ervoor dat je uitgebreid onderzoek doet voordat je vitamine kopen online gaat. Je kunt ook je huisarts vragen als je andere zorgen hebt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *