De beste reisbestemmingen voor backpackers

India

Terug naar Zuid-Azië nu en het op één na dichtstbevolkte land ter wereld. India is geen plek om te gaan voor een ontspannende ervaring, maar de bezienswaardigheden, geluiden en geuren zijn bedwelmend. Het is het soort land waar je maanden kunt doorbrengen zonder dat je de manier van leven hier echt begrijpt en voor wie op zoek is naar een cultuurschok en een intense reiservaring, dan is India misschien wel de plek voor jou. Terwijl de partijgeoriënteerde reizigers die vroeger naar Goa gingen nu vooral naar Zuidoost-Azië zijn verhuisd, zijn regio’s als Rajasthan en Kerala enorme hits geworden met backpackers die het India van vroeger en nu willen begrijpen.

Nieuw-Zeeland

Op nummer drie is Nieuw-Zeeland een andere bestemming die elk jaar grote aantallen natuurliefhebbers aantrekt. Met alles, van vulkanische pieken en grote gletsjers tot enorme bossen en dramatische kusten, is Nieuw-Zeeland de perfecte bestemming om te ontsnappen aan het moderne stadsleven en één te zijn met de natuur. Bovendien heeft het land een aantal aangename steden en een intrigerende Māori-cultuur. Omdat Nieuw-Zeeland veel kleiner is dan Australië, is het ook een veel handiger formaat om rond te reizen.

Vietnam

Terug naar Zuidoost-Azië en Vietnam heeft zich de afgelopen tien tot vijftien jaar ontpopt als een massale backpack-bestemming en het is niet moeilijk te zien waarom. Vietnam is een goedkoop land met fantastische stranden en eilanden, waarvan het beste te vinden is in Halong Bay – een van ’s werelds mooiste reisbestemmingen. Hoewel het toerisme zeker is toegenomen, kunt u nog steeds een echt gevoel van avontuur krijgen in Vietnam door uw weg te kronkelen van noord naar zuid via de beroemde herenigingssnelweg van het land of door het huren van een fiets en het trotseren van de vaak chaotische wegen van het land.

Thailand

Geen verrassing dat Thailand de meest populaire bestemming voor rugzakreizen ter wereld blijft. Bangkok en vooral de beruchte KhaoSan Road fungeren als het centrum van alles wat Zuidoost-Azië te bieden heeft en met talloze eilanden en populaire feestbestemmingen blijft het land elk jaar grote aantallen jonge reizigers aantrekken. Het heeft ook een andere, heel andere kant met de unieke culturen en gebruiken van Noord-Thailand die een verandering van tempo en een echt contrast met de dronken losbandigheid van bestemmingen als Koh Phangan en Koh Phi Phi bieden.

Tip; neem altijd een hamamdoek mee op reis. Hamamdoeken zijn dun, soepel, licht van gewicht en drogen snel. Tijdens het backpacken is het ideaal als je ruimte voor andere spullen overhoudt en bovendien kun je de hamamdoek ook gebruiken als omslagdoek of om bepaalde delen van je lichaam mee te bedekken waneer je bv een kerk bezoekt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *