De beste manier om je velgen schoon te maken

Als je een nieuwe auto hebt gekocht, dan wil je natuurlijk dat deze mooi blijft. Mooie velgen zijn een belangrijk onderdeel van de auto. Je wilt namelijk geen Volkswagen Polo met beschadigde velgen. Alleen het schoonmaken en onderhouden van deze Volkswagen Polo velgen kan een uitdaging zijn. De velgen hebben namelijk wat extra aandacht nodig om ervoor te zorgen dat ze er na vijf jaar nog net zo mooi uit zien. In deze blog behandelen we de beste manier om ze schoon te maken.

Nat maken

Als eerste begin je alleen met water. Het is belangrijk dat je alleen water gebruikt op het begin. Zo haal je het grootste vuil al van de velgen af. Loszitten vuil op de poetsdoek kan zorgen voor krassen. Het beste kun je gebruik maken van een hogedrukspuit. Zorg er wel voor dat je op gepaste afstand spuit, zodat je de lak niet beschadigt. Als je gaat beginnen met het schoon maken kun je het beste de auto uit het zonlicht zetten. Hierdoor droogt het water niet te snel op en voorkom je dat er vlekken komen op de velgen.

Remstof

Het ergste vuil op de velgen is remstof. Tijdens het remmen slijten de remmen en ontstaat er remstof. Dit hecht zich aan het oppervlak van de velg. Dit zie je op de velgen als een zwart laagje dat hardnekkig te verwijderen is. Om dit schoon te maken zijn er verschillende velgenreinigers te koop. Deze schoonmaakmiddelen zijn speciaal voor velgen gemaakt en zijn een stuk sterker dan normaal schoonmaakmiddel. De zuren in de velgenreiniger kunnen je autolak aantasten, dus zorg ervoor dat het op geen enkel ander autodeel komt. Gebruik pas een doek wanneer het oppervlak van de velg goed glad is. Als je de doek eerder gebruikt, dan geeft dit krassen.

Wassen

Als al het grove vuil weg is, kun je beginnen met de velgen wassen met een doek en water. Zorg ervoor dat je ook achter de spaken goed schoonmaakt. Dit vuil kan anders bij het drogen alsnog naar de voorkant lekken. Gebruik genoeg water zodat als het vuil wegspoelt en niet op de velg blijft zitten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *