De beste dashcam vinden doet u met deze tips

Steeds meer mensen maken de keuze om een dashcam aan te kopen en in hun auto te plaatsen. Het kopen van een dashcam is interessant omdat u hierdoor altijd over onbetwistbaar bewijsmateriaal beschikt bij een mogelijk ongeval. Het spreekt evenwel voor zich dat de ene dashcam zeker en vast de andere niet is, integendeel. Het vinden van de beste dashcam op de markt is bovendien door het aanzienlijk groter geworden aanbod niet zo eenvoudig geworden. Gelukkig zijn er de onderstaande tips die u kunnen helpen om de juiste keuze te maken. Op deze manier kunt u alsnog meteen de beste dashcam vinden op de markt!

 

  • 1.) Kies altijd voor een zo optimaal mogelijke beeldkwaliteit 

 

De eerste en eigenlijk ook belangrijkste tip voor wat het vinden van de beste dashcam betreft heeft uiteraard betrekking tot de beeldkwaliteit. Los van alle andere features waar een dashcam over kan beschikken spreekt het namelijk voor zich dat vooral de beeldkwaliteit van cruciaal belang is. Zonder een goede beeldkwaliteit is het niet alleen mogelijk dat het ongeval zelf niet goed in beeld zal worden gebracht. Wat bovendien namelijk ook te denken van bijvoorbeeld de verkeersborden die langs de weg staan? Deze duidelijk op beeld hebben kan van cruciaal belang zijn voor uw zaak. Het mag dan ook duidelijk zijn, de beste dashcam is in de praktijk altijd degene die beschikt over een zo optimaal mogelijke beeldkwaliteit. 

 

  • 2.) Kies voor een dashcam met GPS en parkeermodus

 

Twee interessante functies of eigenschappen waar een dashcam over kan beschikken zijn een GPS en een parkeermodus. In eerste instantie is er de aanwezigheid van een GPS. Deze zorgt ervoor dat er bij het maken van beelden altijd ook locatiegegevens worden opgeslagen. Concreet betekent dit dat er op de beelden wordt aangegeven waar en wanneer het ongeval zich precies heeft voorgedaan. Op deze manier slaagt de beste dashcam er in om terug een zeer belangrijk en vaak gehoord discussiepunt weg te nemen. Het spreekt voor zich dat, dat alleen maar interessant is en uw zaak ten goede kan komen. 

 

Niet alleen de GPS-functie, maar zeker ook de parkeermodus waar de beste dashcam mee is uitgerust brengt een zeer interessante meerwaarde met zich mee. Het is namelijk best mogelijk dat er op een zeker ogenblik schade wordt toegebracht aan uw voertuig terwijl deze geparkeerd staat. Op dat ogenblik zal de dashcam echter wellicht geen beelden maken waardoor het onduidelijk is wie de schade heeft veroorzaakt. Door te kiezen voor de beste dashcam met parkeermodus is dat wel het geval. Van zodra de dashcam beweging detecteert zal deze namelijk automatisch beginnen met filmen. 

 

  • 3.) De G-sensor, eigenlijk onmisbaar in de beste dashcam

 

Tot slot is het ook altijd de moeite waard om tijdens uw zoektocht naar de beste dashcam rekening te houden met het al dan niet aanwezig zijn van een zogenaamde G-sensor. Het betreft hier een sensor welke ervoor zorgt dat de dashcam automatisch begint te filmen bij schokken of botsingen. Dit is iets waar lang niet alle dashcams op de markt mee zijn uitgerust. Nochtans is het zo dat deze sensor eigenlijk absoluut onmisbaar is.

Voor dashcams met een goede beeldkwaliteit, GPS, en parkeermodus kan je terecht bij Dashcams.eu.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *