Burn out symptomen

Steeds vaker krijgen mensen last van een burn-out. Dit komt veel voor onder de Nederlandse bevolking, niet zo gek ook in deze stressvolle maatschappij. Een burnout kan iedereen oplopen en dit gaat zeker niet zomaar vanzelf weer over. Wie last krijgt van bepaalde lichamelijke of geestelijke klachten heeft vaak de eerste symptomen van een burn-out. Het is belangrijk om de veelvoorkomende bijverschijnselen vroegtijdig te herkennen. Bijvoorbeeld niet in slaap kunnen vallen en extreme onrust gaan hier vaak aan vooraf. Tijdig herkennen zorgt ervoor dat er kan worden ingegrepen voordat het te laat is. Wie een burnout oploopt zal zeer veel en erge klachten krijgen. Een burnout is niet alleen geestelijk zwaar, dit tast de hele gezondheid aan.

 

Een burn out is heel iets anders als een depressie. De lichamelijke en geestelijke klachten houden bij een burn-out niet op, maar verergeren juist vaak. Dit zal resulteren in allerlei vervelende klachten zoals extreme vermoeidheid. Bij een depressie is men vaak niet de hele dag somber en kan het dagelijkse werk vaak gewoon doorgaan. Wie last heeft van een burnout voelt zich zo ellendig, iedere inspanning vraagt reuzeveel energie. Degene met een burn-out kan niet meer werken en deelnemen aan de normale dagelijkse activiteiten. Mensen die gevoelig zijn voor een depressie lopen extra veel kans om een burn-out op te lopen. Vroegtijdig professionele geestelijke hulp inschakelen is nodig om van de burnout af te komen.

 

De klachten van een burn-out zijn vrij gemakkelijk te herkennen. Burn-out symptomen zijn er zowel lichamelijk als geestelijk. Door de stress die gepaard gaat met een burnout, gaat dit in het hele lichaam zitten. Zodoende heeft men vaak last van pijn aan de schouders, nek, of ernstige hoofdpijn. Naast geestelijke behandeling is het verstandig om gebruik te maken van methoden zoals massage om de pijn in spieren en gewrichten te verminderen of zelfs laten afnemen. Een burn out is zeker niet zomaar even snel te verhelpen, schakel professionele hulp in!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *