Buiten werken op kantoor? Met deze tips hou je het hoofd koel in de zomer

Het buiten zijn doet veel mensen goed, wat is er dan lekkerder om ook buiten te kunnen werken. Een buiten kantoor maakt dat je minder stress ervaart en over het algemeen een positiever humeur hebt. Niet in elk jaargetijde zijn de weersomstandigheden buiten geschikt om in je buitenkantoor te gaan werken.

Zo kan het in de zomer flink warm zijn. Dat draagt niet bij aan je productiviteit. Lijkt het je toch heerlijk om in de zomer buiten te werken op kantoor? Verdiep je dan in de volgende tips om het hoofd koel te houden.

1: Zorg voor schaduw

Wil je het hoofd koel houden in de zomer en toch buiten werken? Maak het jezelf dan gemakkelijk en zorg ervoor dat je in de schaduw kunt zitten. In de schaduw is het vaak veel beter uit te houden op een warme dag dan binnen. Met zonwering kun je die schaduw realiseren.

Als je er een knusse werkplek van wilt maken zou je bijvoorbeeld pergola zonwering kunnen overwegen. Een pergola geeft een op en top tuingevoel. Aan de bovenkant van een pergola kiezen veel mensen voor een groen bladerdak door er een druif of andere klimplant tegen op te laten groeien. Maar voor extra schaduw kun je ook voor een scherm of doek bovenop de pergola gaan.

2: Voorkom reflectie op je scherm

Op het moment dat je buiten gaat werken krijg je meer te maken met zonlicht. Werk je achter je laptop? Dan is het vaak zo dat je het scherm moeilijker kunt zien als de zon schijnt. Die reflectie in je scherm maakt het er niet makkelijker op om dingen te lezen. Er zijn meerdere manieren waarop je dit probleem op kunt lossen.

Als je schaduw op je buiten werkplek kunt creëren kan dat al snel zijn vruchten afwerpen. Met bijvoorbeeld screens of een zonnescherm voorkom je al dat zonnestralen op je scherm vallen. Er zijn tegenwoordig ook laptopschermen die erop gericht zijn dat ze niet reflecteren.

3: Kies goede kleding

Het spreekt misschien voor zich, maar als je buiten gaat werken moet je jezelf daar goed op kleden. In de koudere tijden zorg je dat je dikkere kleding aan doet om het niet koud te krijgen en in de warme periodes geldt het tegenovergestelde. Doe dan vooral lichte en luchtige kleding aan en gebruik desnoods een petje voor de zon.

4: Zorg voor een sterk wifi signaal

Het buiten zitten brengt vaak met zich mee dat de wifi vanuit huis minder sterk wordt. Voor veel werkzaamheden heb je echter wel een goed werkend netwerk nodig. Vooral als je ook vanuit buiten veel aan het videobellen bent heb je de wifi wel nodig. Is het niet sterk genoeg buiten? Overweeg dan een versterker of kijk hoe je het samen met je provider kunt verbeteren. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *