Barbecueën is voor mannen!

Langzaam komen we dichter bij de zomer. Een jaargetijde die mannen op het lijf geschreven staat. Waarom? Omdat we dan weer mogen barbecueën! Pilsje in de hand, groot stuk vlees op de barbecue, dat is het moment dat de echte man in ons naar boven komt. Boven de grill wordt dan vaak ook over niet anders gepraat dan voetbal, vrouwen of werk. Iets aan dat grillen op echte houtskool brengt een oergevoel in ons naar boven. 

 

Het echte oergevoel

Ik krijg er nu al zin in! 22 graden, lekker zonnetje erbij. De perfecte temperatuur om de barbecue uit de schuur te halen. Eerst even alles checken en schoonmaken voor de eerste keer van het jaar zodat het vlees niet naar stof smaakt. Vervolgens de kolen verwarmen en het vlees er op. Voor mij is het barbecueën op een houtskool barbecue, wat het oergevoel naar boven brengt. Kolen zorgen voor een authentieke smaak aan het vlees. Barbecueën op een houtskool barbecue vergt wel wat meer geduld als een elektrische barbecue, want je moet er wel wat meer tijd insteken. De kolen van de houtskoolbarbecue moet je namelijk zelf aanmaken en het duurt ongeveer 30 minuten voordat de kolen witheet zijn. Daar tegenover staat wel dat je veel meer kanten op kunt met betrekking tot de verschillende temperaturen en de bereiding van het vlees. Een belangrijke tip hiervoor is om niet heel de barbecue vol te gooien met kolen, maar om zones te maken. Zo kun je je vlees snel grillen in de zone waar veel hete kolen liggen en ander vlees wat je niet zo snel gaar wilt maken plaatsen waar wat minder kolen liggen. De houtskool kun je zien als een extra smaakmaker aan het vlees. Je hebt namelijk ook verschillende soorten houtskolen die voor een net iets andere smaak zorgen. 

 

De keramische houtskool barbecue

Wat je tegenwoordig ook steeds vaker ziet is een keramische houtskool barbecue. Een mooi voorbeeld hiervan is de Kamado bbq. Ze hebben een stoere en robuuste uitstraling. Echt iets voor ons mannen dus. Bovendien smaakt het eten dat je er op klaar maakt heerlijk! De Kamado bbq is ontstaan in Japan en jaren geleden overgewaaid naar de Verenigde Staten. Omdat de Kamado bbq daar ontzettend populair is geworden, is die tegenwoordig ook steeds vaker in Europa te zien. De Kamado bbq onderscheid zich van een normale houtskool barbecue door de keramische pot. Deze keramische pot houd de warmte uitstekend vast waardoor je de ideale oven creëert! Bovendien is de Kamado bbq volledig afsluitbaar waardoor je de rook behoud en er een pure, authentieke smaak aan het vlees komt. Ook kun je met de Kamado bbq nog veel meer dan alleen grillen. Roken, slow cooking, braden, stomen en bakken bijvoorbeeld! Als dat geen oergevoel meer naar boven brengt onder de mannen, dan weet ik het ook niet meer.

 

Zoals je ziet zijn er genoeg voordelen aan het barbecueën op een houtskool barbecue of een Kamado bbq. Het enige nadeel aan barbecueën is het schoonmaken van de barbecue, de tafel afhalen en de afwas doen. Maar laten we eerlijk zijn. Dat is dan weer meer iets voor die vrouwen! Toch mannen?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *