Autotransporters kopen?

Ben je op zoek naar een autotransporter? In deze blog gaan wij jouw alle informatie over autotransporters, ook wel autoambulances genoemd, geven. Autotransporters of autoambulances zijn grotendeels gelijk aan multitransporters. Waarbij de multitransporters uitgerust zijn met borden, zit het verschil in de 10 cm hoge reling rondom de autotransporter. Deze reling maakt het bevestigen van auto’s en machines met autotransportbanden erg gemakkelijk bijvoorbeeld. Ook worden de kosten van de zijborden je bespaard.

Bij sommige autoambulances worden geïntegreerde oprijplaten die je eenvoudig onder de laadvloer van de trailer kan schuiven, een extra lange dissel met een opklapbaar neuswiel en een geremde handlier standaard bijgeleverd. De vloerplaten zijn erg duurzaam en meestal van betonplex maar een autoambulance met een aluminium laadvloer is ook verkrijgbaar. Door deze verschillende keuzes maak je jouw autotransporter helemaal je eigen.

Laadvloerhoogtes van een autotransporter

Autotransporters worden standaard geleverd met een laadvloerhoogte van 56, 63 of 72 cm. Door de laadvloerhoogte wordt de oprijhoek bepaald. De meest voorkomende laadvloerhoogte bij autotransporters is 63 cm. Met een laadvloerhoogte van 63 cm heb je het aangename weggedrag dat bij 13 inch wielen hoort en de oprijhoek voor het laden en lossen van auto’s en machines is klein genoeg om dit makkelijk te houden. Er zijn ook autotransporters met wielen naast de laadvloer en dus ook een lagere laadvloerhoogte. Hier heb je zeker ook een voordeel bij omdat een lager zwaartepunt voor een stabielere wegligging zorgt. Het nadeel is dat je wat laadvloeroppervlakte verliest doordat de wielen niet onder de laadvloer zitten, dat is dus een keuze die jij moet maken. De plaatsing van de wielen onder de laadvloer heeft geen nadelig effect op de laadvloerhoogte, omdat deze verkrijgbaar zijn in verschillende hoogtes. 

Autotransporters met een kantelbare laadvloer

Bij de uitvoering van een kantelbare autoambulance zijn het chassis van de laadvloer en het frame twee aparte onderdelen. Bij kantelbare autotransporters wordt de laadvloer hydraulisch gekanteld, hierdoor wordt op en afrijden erg gemakkelijk gemaakt door de lage oprijhoek. Sommige autotransporters worden met standaard oprijplaten geleverd en voor andere zijn kortere oprijplaten wat handiger. Let goed op welke oprijplaten jij nodig hebt en kijk of er niet al standaard oprijplaten bij zitten.

Autoambulances van Aanhangwagendirect huren

Wil je liever geen autotransporters kopen? Dan kan je misschien beter een autoambulance van Aanhangwagendirect huren. Zij verhuren geremde autotransporters met een laadvermogen van 2500 kg en afmetingen 340 bij 180 cm. Ook hebben ze een autoambulance van 1500 kg in hun assortiment. Je kan met een autotransporter veel verschillende dingen vervoeren zoals:

  • (Tuin)machines
  • Auto’s
  • Quads

Let er wel goed op dat voor het huren van deze autotransporters een BE-rijbewijs noodzakelijk is. Tegenwoordig hoef je dus niet meteen autotransporters te kopen!

Leasen is één van de nieuwste trends!

Meer weten over autotransporters?

Weet je nog niet zeker welk model geschikt is voor jou? Of heb je nog een vraag over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect. Zij beschikken over de juiste mensen die jou kunnen voorzien van de informatie die jij nodig hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *