Alles wat uw moet weten over een kredietverzekering

Elke ondernemer weet dat de markt vol verassingen zit. Het kan zijn dat de financiële gezondheid van uw bedrijf in gevaar komt wanneer een van uw grotere debiteuren wegens insolventie niet meer openstaande facturen kan betalen. Als ondernemer wilt u daarom de financiële gezondheid van het bedrijf zo veel mogelijk beschermen, zonder dat het u te veel geld kost. Natuurlijk kunnen niet alle problemen voorkomen worden.

 

Wat is een kredietverzekering?

Een kredietverzekering ondersteund het debiteurbeheer. De verzekering wordt afgesloten om eventuele risico’s af te dekken. Zelfs in worst-case-scenario’s, is uw bedrijf ervan verzekerd dat facturen aan uw bedrijf worden betaald. Het kan namelijk altijd gebeuren dat een grote debiteur failliet gaat en dat facturen niet betaald kunnen worden. Dit kan voor onzekerheid zorgen in de gehele organisatie.

 

Openstaande facturen

Wanneer een factuur open staat of niet betaald wordt, gaat een incassobedrijf aan de slag. Een incassobedrijf probeert dat de openstaande factuur alsnog voldaan wordt. Dit proces is erg professioneel zonder dat uw debiteur afgeschrikt wordt. Wanneer incasso niet meer mogelijk is, door bijvoorbeeld faillissement, treed de kredietverzekering in werking. Het openstaande bedrag wordt door de verzekeraar uitgekeerd. Echter, wanneer u geen kredietverzekering zou hebben, had uw dit geld niet meer gekregen. De kredietverzekering zorgt dus voor continuïteit en voor minder financieel risico.

 

Wanneer is een kredietverzekering nodig?

Een kredietverzekering is niet alleen nodig voor een grote bedrijven. De omvang van een bedrijf is eigenlijk helemaal niet belangrijk. Een verzekering per transactie kan handig zijn als je af en toe een zeer groot bedrag van een klant ontvangt. Heeft u een klant van wie je regelmatig grote bedragen ontvangt, dan kunt u een verzekering per debiteur overwegen. Doet u voornamelijk zaken met één of enkele landen? Dan kunt u ook een verzekering per land afsluiten. De omzetverzekering is de meest gebruikelijke verzekering kredietverzekering, waarbij uw gehele omzet wordt verzekerd tegen het niet-betalen door klanten.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *