Alles wat je moet weten over roestvrijstalen buizen

Voordat we een RVS buis bestellen, dien je de functies van deze buis te kennen. Buizen kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt. Je vindt de buizen vaak gemaakt van PVC, maar weet je dat er ook roestvrijstalen buizen bestaan? Roestvrijstalen buizen zijn populair omdat ze sterk en corrosiebestendig zijn. Deze pijp is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan afmetingen en legeringssamenstellingen. Deze buis wordt vaak gebruikt voor leidingsystemen. Omdat het bestand is tegen oxidatie, wordt het vaak gebruikt voor het transport van gas en vloeistoffen. Bovendien zijn de roestvrijstalen buizen ook nuttig voor de bouw, auto-onderdelen, brouwerijen en textielbewerking.

Het verschil tussen 304 en 316 roestvrij staal

De RVS buis van Metaalcenter is onder te verdelen in twee soorten: 304 en 316 stalen buizen. Dit getal verwijst naar de kwaliteit van de leidingen. Roestvrij staal 304 en 316 hebben een verschillende legeringssamenstelling. Roestvrij staal 316 is sterker en duurzamer dan roestvrijstalen buizen 304. Bovendien zijn roestvrijstalen buizen 316 ook bestand tegen zouten, zeewater en chloor. Door deze eigenschappen zijn RVS buizen 304 geschikt voor binnentoepassing. Bovendien is roestvast staal 316 ideaal voor buitentoepassing.

Het gebruik van roestvrijstalen buizen

Roestvrijstalen buizen zijn veelzijdig. Ongetwijfeld wordt dit soort pijp in verschillende industrieën gebruikt. In de medische industrie wordt de RVS buis bijvoorbeeld gebruikt voor het transport van gevaarlijk afval. Deze buis wordt vaak gebruikt in je huis. Je kunt deze buis gebruiken voor sanitair en verwarming. Deze buis is roest- en corrosiebestendig. Het is dus veilig voor het transport van water en gas. Andere industrieën zoals voedsel en drank, auto’s en de bouw gebruiken ook roestvrijstalen buizen. Wanneer je roestvrijstalen buizen selecteert, zorg er dan voor dat je roestvrij staal 316 kiest, omdat dit duurzamer en beter bestand is tegen corrosie.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *