5x waarom het Oktoberfest in München een bezoekje waard is

redenen oktoberfest bezoeken

Het Oktoberfest in München is wereldberoemd en je hoort steeds vaker mensen die dit grootste bierfeest ter wereld bezocht hebben of nog gaan bezoeken. Met meer dan 5 miljoen jaarlijkse bezoekers is dit het gezelligste bierfestival ter wereld. Nog nooit het Oktoberfest in München bezocht? Dan wordt het dit jaar de hoogste tijd. Lees hieronder vijf redenen waarom dit feest een bezoekje waard is.

1. Het bekende Oktoberfestbier

Wist je dat er voor het jaarlijkse Oktoberfest speciaal bier wordt gebrouwen? Jaarlijks worden er miljoenen liters bier gedronken op het Oktoberfest in München. In 2019 was dit om precies te zijn 7,3 miljoen liter bier (bron). Dit speciale bier wordt gebrouwen door lokale biermerken. Het Oktoberfest bier is extra sterk en wordt enkel in liters geserveerd. Hou jij wel van een biertje? Dan is het Oktoberfest bier misschien wel de beste reden om dit jaar naar München af te reizen.

2. Gezelligheid

Het leuke van het Oktoberfest is dat iedereen komt voor de gezelligheid. Met meer dan vijf miljoen bezoekers per jaar is het altijd gezellig en maak je gegarandeerd nieuwe vrienden tijdens een bezoekje aan het Oktoberfest in München.

3. Draag lederhosen

Ongegeneerd feesten in een traditionele tiroler outfit? Tijdens het Oktoberfest draagt iedereen lederhosen. Sterker nog, als je geen lederhosen draagt dan ben je de vreemde eend in de bijt. Lederhosen bestellen voordat je naar het Oktoberfest gaat is dus zeker een aanrader.

4. Lokale gerechten

Op het Oktoberfest Terrein vind je ook verschillende eetkraampjes waar je heerlijke lokale gerechten kunt bestellen. Wat dacht je van een schnitzel of een braadworst? Alle traditionele Beierse gerechten zijn hier verkrijgbaar.

5. Geniet ook van de stad

Last but not least: je bezoek aan het Oktoberfest kan je ook prima combineren met het bezichtigen van de prachtige stad München. München kent vele leuke plekjes en mooie gebouwen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *