5 tips om fijner wakker te worden

 

Wakker worden is niet voor iedereen het leukste deel van de dag. Er zijn nu eenmaal ochtendmensen en avondmensen. Toch zal je er iedere dag aan moeten geloven, of je het nu leuk vindt of niet. Heb jij moeite met wakker worden en opstarten? Wij geven je 5 tips waarmee dit voortaan een stuk fijner is.

1. Verander je alarm

Veel mensen hebben nog een ouderwets alarm om mee wakker te worden. Toch is dit voor de mensen die onrustig wakker worden niet de meest ideale manier om wakker te worden. Het harde geluid van een alarm kan zorgen voor een slecht begin van de dag met het bijhorende chagrijn. Vervang je oude alarm bijvoorbeeld voor een wekkerradio dab+, zodat je voortaan wakker wordt met jouw favoriete radiostation. Je zult na een tijd al snel merken dat je minder geïrriteerd wakker wordt.

2. Ga op tijd naar bed

Als jij een avondmens bent is het verleidelijk om lekker lang op te blijven, omdat jij ‘s avonds op je best bent. Echter zal je dit dubbel en dwars terugbetalen de volgende ochtend. Je lichaam heeft nu eenmaal genoeg slaap nodig. Zorg er daarom voor dat jij altijd op tijd naar bed gaat, zodat je voldoende rust kunt pakken. Als je goed de tijd hebt genomen op uit te rusten, wordt je ook een stuk uitgeruster wakker. Wat is nu genoeg rust? Over het algemeen heeft een volwassen man tussen de 7 en 8 uur per nacht nodig om goed uit te rusten en alle fases van het slapen te doorlopen. Uiteraard is dit voor de ene persoon net wat meer dan voor de ander, maar je merkt het snel genoeg als jij te weinig slaapt.

3. Stap onder de douche

Als jij ‘s morgens voldoende tijd hebt is het lekker om direct onder de warme douche te stappen. De kans is namelijk groot dat je goed bent afgekoeld in je slaap en je het direct koud hebt als je wakker wordt. Een lekkere warme douche zorgt er voor dat je gelijk wakker en helemaal op temperatuur bent. Bovendien is een lekker warme douche in de ochtend goed voor je bloedsomloop.

4. Vergeet niet te ontbijten

Het ontbijt wordt niet voor niets de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Een gezond ontbijtje helpt namelijk je spijsvertering op gang en geeft je lichaam voldoende voedingsstoffen om te verbranden. Dit zorgt er voor dat ook jouw hersenen binnen no time kunnen presteren. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *