4 tips voor je badkamerrenovatie

Is het tijd geworden om je badkamer weer een opknapbeurt te geven? Of ben je van plan om te bouwen? In zo’n badkamerrenovatie gaat aardig wat werk zitten. Voordat je gaat renoveren/verbouwen is het belangrijk dat je alles al goed geordend hebt en weet wat je wilt. Maar hoe kan ik zo’n renovatie nou het beste aanpakken?

Stel je budget op

Het belangrijkste is natuurlijk geld anders kan je niet gaan verbouwen. Zorg daarom dat je van tevoren een duidelijk budget hebt gemaakt zodat je weet waar dat je aan toe bent. Kies vooraf ook goed wat voor soort materialen en wat voor producten je in je badkamer wilt hebben zodat je een prijsindicatie hebt. Ook lopen vaak verbouwingen een beetje op dus zorg ervoor dat je wel een buffer hebt mocht het nodig zijn. Badkamerrenovaties zijn meestal wel prijzig en door je op deze manier goed voor te bereiden wordt de stress ook minder wat natuurlijk fijn is voor jezelf. 

De juiste indeling

Voordat je natuurlijk echt gaat renoveren heb je voor jezelf wel de juiste indeling gemaakt. Soms is het lastig om een goede indeling te maken doordat de ruimtes beperkt zijn. Bedenk dan goed wat je er in wilt hebben dus maak een prioriteitenlijstje. Wanneer de ruimte namelijk niet zo groot is kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een douche en bad in één te maken waardoor je ruimte bespaart. 

Een leuke sfeer

Wanneer je de juiste indeling hebt gemaakt ga je natuurlijk op zoek naar de juiste producten. Je kan er natuurlijk zelf van maken wat je wilt maar kleuren zijn wel echte sfeermakers binnen een badkamer. Zorg daarom voor goede verlichting en een mooi kleurgebruik waardoor de badkamer een fijne plek in het huis wordt.

Zelf doen of laten doen?

Ben je nou een erg handige klusjesman/vrouw dan is het heel erg aantrekkelijk om zelf aan je badkamer te gaan klussen. Hierdoor kan je enorm besparen op kosten en zo kan je betere/mooiere materialen kopen. Een badkamerrenovatie is helaas best lastig als je niet zo handig bent. Het is dan ook verstandig om dit te laten uitbesteden door een gespecialiseerd bedrijf in de buurt zoals badkamerrenovatie lier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *