4 tips voor het schilderen van je interieur

Eens in de zoveel jaar is het weer tijd om je huis/woning weer is aan te pakken met een laagje verf. Verven is eigenlijk niet zo lastig en iedereen zou het in principe zelf kunnen. Met YouTube en wat tips op het internet kan je zo aan de slag. Het is natuurlijk best spannend als je de eerste keer gaat schilderen en daarom is het van belang dat je voorbereiding goed is. Wij zullen hier 4 tips toelichten die jouw een schilder expert maken!

Voorbereiding

Het klinkt heel eenvoudig maar zonder een goede voorbereiding is het gedoemd om te mislukken. Om een goede voorbereiding te hebben is het verstandig om jezelf in een aantal zaken te verdiepen. Om te beginnen moet je natuurlijk weten wat voor soort verf je nodig hebt. Er zijn zoveel verschillende soorten verf, laat je daarom adviseren door een specialist op dit gebied. Hij/zij heeft ervaring op dit gebied en weet precies welke soort verf waarvoor geschikt is. Daarnaast is het van belang om ook goede kwasten/rollers te hebben. Soms klinkt het interessant om voor een lage prijs een aantal kwasten te halen maar vaak zit hier een schaduwpunt aan. Soms absorberen de kwasten en dit zorgt ervoor dat je meer verf nodig hebt dan bij kwalitatief goede kwasten. Denk ook aan afplakpapier en reinigingsmiddel. Zo zorg je voor een optimale voorbereiding

Kies de goede verf

Wanneer je veel verstand hebt van verf weet je welke je nodig hebt maar wanneer je deze kennis niet hebt is het handig om altijd advies te vragen aan een specialist. Voor de trap heb je namelijk andere verf nodig dan voor je muur/plafond. Voor de trap heb je bijvoorbeeld speciale traplak zoals Sigma s2u Nova Traplak.

De juiste schildertechniek

Als je gaat schilderen is het natuurlijk wel van belang dat je dezelfde banen schildert. Wanneer je een streep verticaal zet en de andere horizontaal wordt het eindenresultaat er niet beter op. Kijk daarom verschillende YouTube video’s over schilderen of vraag of een specialist met je meekijkt.

Reinigen/schoonmaken

Het is ook erg belangrijk dat je vooraf goed reinigt en alles vet- en stofvrij maakt zodat de verf goed hecht aan het oppervlak. Dit is een aandachtspunt dat vaak wordt vergeten maar wel erg belangrijk is. Wanneer je meerdere lagen schildert en wanneer deze zijn opgedroogd moet je ze ook weer vet- en stofvrij maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *