4 tips voor een hechtere band tussen vader en zoon

Het is erg belangrijk voor jou maar ook als gezin dat de band tussen vader en zoon goed zit. Het is bewezen dat wanneer kinderen een goede band met hun ouders hebben de kans groot is dat kinderen zich goed kunnen ontwikkelen. Bij sommige gezinnen gaat het creëren van zo’n hechte band helaas niet zo gemakkelijk. Maar hoe zorg je als vader ervoor dat je een hechte band krijgt met je zoon?

1.    Aandacht

Om te beginnen is aandacht erg belangrijk al van jongs af aan. Zelf heb je waarschijnlijk ook ooit gemerkt dat aandacht van je ouders erg fijn is en misschien nu nog steeds. Zorg dus dat je zoon vanaf vroeg al genoeg aandacht van je krijgt. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren door momentjes te pakken, te spelen, grapjes te maken, films te kijken, mee naar bed te gaan etc.

2.    Prioriteiten stellen

Het is begrijpelijk dat iedereen het ontzettend druk heeft maar één ding hebben we allemaal gemeen en dat is de 24 uur die in een dag zit. Alleen de vraag hoe dat je die 24 uur indeelt ligt bij iedereen anders. Het is dus belangrijk dat je prioriteiten stelt met je zoon. Wat vinden jullie samen belangrijk en waar maken jullie tijd voor vrij. Is samen gamen heel belangrijk? Ga dan een half uurtje per dag samen gamen om zo een hechte band te houden.

3.    Je kind verwennen

Daarnaast creëer je natuurlijk ook een goede band door je zoon wel eens te verwennen. Het is natuurlijk niet begrijpelijk dat je hem elke week een cadeau moet geven maar zo af en toe een kleinigheidje doet het erg goed! Als kleinigheidje kan je bijvoorbeeld leerzaam speelgoed geven hier leert je zoon namelijk nog wat van en het is tegelijkertijd erg leuk.

4.    Er altijd voor hem zijn

Ten slotte is het erg belangrijk dat je kind zich veilig bij je voelt. Het klinkt heel onwerkelijk maar dit is niet altijd zo! Zorg er dus voor dat je altijd voor je zoon klaar staat ook al is hij boos op jou. Wanneer je hem namelijk serieus neemt voelt hij zelfrespect wat erg belangrijk is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *