3 tips voor het kopen van bokshandschoenen

tips bokshandschoenen kopen

Het vinden van de juiste bokshandschoenen is nog niet zo gemakkelijk als dat het lijkt. Bij bokshandschoenen kopen is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Wil je graag bokshandschoenen kopen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij geven hieronder drie handige tips voor het kopen van de juiste bokshandschoenen.

Tip 1. Koop geen kickbokshandschoenen

Er zit een groot verschil tussen kickbokshandschoenen en bokshandschoenen. Als je wilt gaan boksen dan is het belangrijk om traditionele bokshandschoenen te kopen. Wil je bokshandschoenen kopen om zowel te boksen als te kickboksen? Ook dan kan je het beste voor bokshandschoenen gaan. Met bokshandschoenen kan je namelijk prima kickboksen, terwijl je met kickbokshandschoenen niet mag stoten op een bokszak. De vulling van kickbokshandschoenen kan je namelijk kapot slaan als je toch gaat stoten op een bokszak.

Tip 2. Juiste gewicht bokshandschoenen

Het gewicht van bokshandschoenen wordt aangegeven in oz (ounce). Welk gewicht voor jou geschikt is staat in verband met je eigen lichaamsgewicht. Voor volwassenen raden wij onderstaande richtlijnen aan.

  • Lichaamsgewicht tot 55 kg: 8oz of 10oz
  • Lichaamsgewicht van 55 tot 65 kg: 12oz
  • Lichaamsgewicht van 65 tot 75 kg: 14oz
  • Lichaamsgewicht van 75 tot 85 kg: 16oz
  • Lichaamsgewicht van 85 tot 100 kg: 18oz
  • Lichaamsgewicht vanaf 100 kg: 20oz

Tip 3. Kies het materiaal

Bij het kopen van bokshandschoenen heb je ook nog de keuze uit verschillende materialen. Over het algemeent volstaan bokshandschoenen van kunstleer prima. Ben je van plan om de bokshandschoenen vaker dan twee keer per week te gebruiken? Dan adviseren wij om te kiezen voor leer. Lederen bokshandschoenen gaan veel langer mee.

Bokshandschoenen kopen

Met bovenstaande drie tips kun je gemakkelijk op zoek gaan naar het geschikte paar bokshandschoenen. Bij Vechtsportwinkel.com vind je een uitgebreid assortiment bokshandschoenen van topkwaliteit. Het assortiment bestaat uit bekende merken als: Booster, Joya, Adidas, Bruce Lee, Top Ten, Manus, Queen, King en noem zo maar op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *