3 Tips voor een gezellige housewarming

Is de verbouwing van je woning klaar? De afgelopen maanden heb je afgezien. Zo stonden ze in het teken van verbouwen; een nieuwe vloer leggen, een minikraan huren om het dak te isoleren en het slopen van de muur tussen de woonkamer en keuken. Het zal vast een hele klus zijn geweest. 

 

Maar hoe zwaarder de klus, hoe trotser je kan zijn op het eindresultaat. En dat wil je natuurlijk aan jouw vrienden en familie laten zien. Een housewarming is dan zeker geen slecht idee. Maar waar moet je beginnen met het organiseren van een housewarming? Wij geven je in dit artikel 3 handige tips. 

  1. Maak een gastenlijst

Het liefst zou je iedereen natuurlijk uitnodigen om je mooie huisje te laten zien, helaas is daar niet altijd de ruimte voor. Maak daarom een lijst met mensen die echt moeten komen. Je familie, vrienden en collega’s bijvoorbeeld. Maar denk ook aan je nieuwe buren. Zo kun je die ook meteen beter leren kennen. Plan vervolgens een datum in en stuur iedereen een uitnodiging

  1. Regel lekkere hapjes

Wanneer je de uitdrogen hebt verstuurd is het goed om na te denken over de boodschappen. Ga je zelf lekkere hapjes maken, of besteed je het uit? Een ding is zeker; hapjes en drankjes mogen niet ontbreken. Moet je nog rekening houden met bepaalde dieetwensen of allergieën? Wanneer je die op een rijtje hebt gezet, kan het zoeken naar recepten beginnen. 

 

Pak uit en ga bijvoorbeeld voor verschillende soorten bruschetta’s, zalmrolletjes, gegrilde aubergines, nacho’s of gevulde eitjes. Geen zin om zelf al het werk te doen, kijk dan eens rond voor een cateraar. 

  1. Versier je huis

Net voordat het feestje begint wil je natuurlijk dat je huis er op en top uitziet. Versier je huis nog om het nog gezelliger te maken. Je bent net verhuisd, dus er mist ongetwijfeld op sommige plekken nog een spiegel of schilderij. Zorg dat je deze kale plekken opvult met iets anders. Je kunt denken aan een leuke ‘housewarming-slinger’ of een gezellige tros heliumballonnen. Koop daarnaast ook leuke servetjes, sateprikkers, rietjes of andere kleine accessoires voor de hapjes. Zo ziet je huis er in één klap lekker feestelijk uit: perfect voor een housewarming.

 

Heb je een housewarming op de planning? Volg dan de volgende tips. Je feestje wordt sowieso een groot succes! Laatste tip. Begin niet met het plannen van je housewarming als de minikraan nog in de tuin staat. Neem eerst alle tijd voor je verbouwing, zodat je deze af kunt maken, zoals jij dat wilt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *