3 tips om te wennen aan je post-corona lifestyle

Nu de coronamaatregelen stukje bij beetje versoepeld worden, is er weer meer en meer mogelijk om te doen in een week. Zo kun je op vrijdagavond met vrienden weer een drankje doen op het terras en is het mogelijk om na een lange werkdag nog even de sportschool in te duiken met je collega. Desondanks zorgt de toename aan sociale activiteiten ook voor veel mensen voor een hoger stressgehalte en vermoeidheidsniveau. Het is dan ook belangrijk om op je lichaam te passen en goed voor jezelf te zorgen. Met deze 3 tips zul je daarom in een handomdraai gewend zijn aan je nieuwe lifestyle.

  1. Wen opnieuw aan een sociaal leven

Hoewel je er misschien nog niet zo bij stil hebt gestaan, zorgt het openen van deuren naar je sociale leven voor veel meer drukte en stress in je wekelijkse planning. Niet voor niets is het dan ook voor de hand liggend dat je op iedere activiteit ‘ja’ zegt. Beter is het echter om je sociale activiteiten rustig op te bouwen door niet in één keer met zeven verschillende mensen in een week af te spreken, maar dit te verspreiden over een maand. 

  1. Zet self-care niet op een laag pitje

Ben jij het afgelopen jaar meer naar jezelf gaan omkijken? Ben je bijvoorbeeld weer meer je lenzen gaan dragen in plaats van je bril? Of ben je weer gaan sporten? Houd dan deze oplettendheid vast en vergeet self-care en eye-care niet doordat je leven ineens anders gestructureerd is door het loslaten van vele coronamaatregelen. Als je weer regelmatig lenzen draagt kun je bijvoorbeeld de zachte daglenzen Dailies AquaComfort Plus 90 proberen. 

  1. Houd een planning bij

Misschien heb je het wel gemerkt: door de lockdown ervaarde je veel meer structuur in je leven. Juist nu er weer meer mogelijk is, is het echter belangrijk om je planning op orde te blijven houden! Aarzel dus niet om die agenda aan te schaffen en houd je aan je to-do lijstje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *