3 tips bij het kopen van verzendverpakkingen

Als je een webshop hebt verstuur je regelmatig artikelen via de post. Om deze zo goed mogelijk te beschermen is het belangrijk dat je het goed verpakt. Om te voorkomen dat het artikel kapot gaat, is het belangrijk dat er niet te veel ruimte over is in de doos. Ben je benieuwd waar je rekening mee moet houden als je verzendverpakkingen gaat bestellen? Lees verder en kom erachter! 

Kies een passend formaat

Als je een klein artikel gaat verzenden dan is het zonde om dit in een grote doos te doen. Als een klein artikel in een te grote doos wordt gestopt, wordt deze met de verzending door elkaar geschud. Dit kan zorgen voor beschadigingen aan het artikel. Dit is op te lossen door vulmateriaal in de doos te stoppen, zodat het artikel op zijn plek blijft. Het gebruik van vulmateriaal is slecht voor het milieu en daardoor sterk afgeraden. Ook is het verzenden in een te grote doos zonde van de verzendkosten. Voor een grote doos met veel vulpapier betaal je veel meer dan voor een brievenbuspakketje. 

Houd 1 centimeter speling 

Een klein artikel in een grote doos versturen is zonde, maar een artikel versturen in een te kleine doos is ook af te raden. Als de verpakking op knappen staat is de kans groot dat de klant de doos open gaat scheuren en het artikel niet meer retour kan doen als dat nodig is. Kies dus altijd een doos die 1 centimeter groter is dan het product. Met een centimeter speling zal het artikel niet verschuiven en beschadigen tijdens de verzending.  

Stapel de dozen

Het is fijn als elk artikel perfect in de verzenddoos past, maar veel verschillende formaten verzenddozen is niet handig. Als je veel verschillende formaten dozen hebt, is het lastig om dit goed op te stapelen in de postkar. Hierdoor blijft er vaak veel ruimte vrij tussen de dozen, wat zonde is van de benutte ruimte. Als de dozen makkelijk op elkaar passen en de hele kar kunnen vullen, scheelt het veel geld en frustratie. 

Laat je adviseren!

Nu je weet waar je op moet letten bij het bestellen van passend verzendverpakkingen, kun je uitzoeken wat jij nodig hebt. Neem eens een kijkje op de website van Rotimshop.nl en ontdek het ruime assortiment. Heb je een vraag over een product of wil je meer informatie? Neem dan contact op en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *